Ismaïl Aissati stelt terugkeer naar Nederland uit door transfer in Turkije

Ismaïl Aissati stelt terugkeer naar Nederland uit door transfer in Turkije

07-01-2021 19:15
25

Ismaïl Aissati lijkt een terugkeer op de Nederlandse velden voorlopig uit te stellen. De 32-jarige middenvelder verruilt Denizlispor per direct voor Adana Demirspor, zo maken de Turkse clubs donderdag bekend.

De oud-speler van PSV en Ajax was dit seizoen basisspeler bij Denizlispor, een laagvlieger in de Süper Lig. Hij speelde dertien competitieduels, waarvan elf als basisspeler. Adana Demirspor is de nummer vier van de 1. Lig, het tweede niveau in Turkije. Aissatti tekende een contract voor anderhalf jaar.

Aissati speelt sinds 2012 in Turkije. Hij werd opgepikt door Antalyaspor, nadat zijn contract bij Ajax was afgelopen en hij geen akkoord bereikte met Vitesse. Na een uitstapje naar het Russische Akhmat Grozny, keerde de Marokkaanse spelmaker in 2016 terug in Turkije.

Aissati gaf in het najaar van 2019 tegenover Voetbal International nog aan dat hij graag wilde terugkeren in de Eredivisie. "Ik denk dat ik na dit seizoen nog een jaar in het buitenland speel en dan wil ik graag terug naar Nederland", zei hij toen. Daar komt het voorlopig dus niet van.