Deze vier spelers staan vermoedelijk voor het laatst op het veld tijdens Ajax-PSV

Deze vier spelers staan vermoedelijk voor het laatst op het veld tijdens Ajax-PSV

09-01-2021 12:00 Laatste update: 12:32
96

Met Ajax – PSV staat zondag de krachtmeting tussen de twee beste clubs van Nederland op het programma. Maar voor wie zou dit de laatste editie van deze topper kunnen worden? VoetbalPrimeur legt de 22 mogelijke basisklanten langs de meetlat: welke Ajacieden en PSV'ers solliciteren naar een stap hogerop?

Ajax

Andre Onana
- Onana is al jaren van grote waarde voor Ajax. Hij is toe aan een stap naar een Europese topclub, maar de 24-jarige Kameroener moet wachten tot ergens een plekje onder de lat vrijkomt.
- Afgelopen zomer was hij in beeld bij Chelsea, dat voor Édouard Mendy koos. Nu wordt onder meer Tottenham Hotspur genoemd. Het is afwachten of de topclubs doorpakken.

Contract tot: medio 2022

Noussair Mazraoui
- Mazraoui is sinds het vertrek van Sergiño Dest de onbetwiste rechtsback. De Marokkaanse international is aan een zeer sterk seizoen bezig, maar blijft weer niet gevrijwaard van blessures.
- Het is de vraag of grote clubs durven te investeren in de blessuregevoelige back. In het Italiaanse geruchtencircuit werd zijn naam al wel gelinkt aan AS Roma en SS Lazio.

Contract tot: medio 2022

Perr Schuurs
- Schuurs ontvangt afwisselend lof en kritiek voor zijn spel. Hij heeft de twijfels over zijn defensieve tekortkomingen echter nog niet kunnen wegnemen.
- Michael Owen prees hem aan bij Liverpool, maar van serieuze interesse lijkt geen sprake. De Limburger zei het zelf al: de komende jaren wil hij zich nog ontwikkelen bij Ajax.

Contract tot: medio 2022

Daley Blind
- Na een bewogen jaar verkeert Daley Blind nog niet in topvorm, maar dat hij van enorme waarde is voor Ajax staat buiten kijf.
- Een nieuw, laatste avontuur lijkt de inmiddels dertigjarige Oranje-international voorlopig uit het hoofd te hebben gezet. Hij gaf aan open te staan voor een nieuw contract.

Contract tot: medio 2022

Nicolás Tagliafico
- De Argentijnse ijzervreter had moeite om zijn ritme te vinden na de coronapauze, mede door kleine kwaaltjes. Desondanks prijst Ajax zich gelukkig met Tagliafico, die voorop gaat in de strijd.
- De linksback hoopt op een topclub en is voor zo'n 25 miljoen euro is op te pikken. Tegelijkertijd wees hij Bayer Leverkusen al af, omdat hij het geen stap omhoog vond.

Contract tot: medio 2023

Davy Klaassen
- De terugkeer van Klaassen pakt voor hemzelf en Ajax geweldig uit. Hij ontpopte zich meteen tot belangrijke spil in het elftal van Erik ten Hag en vierde zijn rentree in Oranje.
- Ajax betaalde begin oktober zo'n 11 miljoen voor de verloren zoon. Het moet wel heel gek lopen wil de middenvelder alweer vertrekken.

Contract tot: medio 2024

Ryan Gravenberch
- Gravenberch stond jaren te boek als één van de grootste talenten in Amsterdam. Dit seizoen is de achttienjarige middenvelder daadwerkelijk uitgegroeid tot één van de uitblinkers in het team.
- De interesse zal toenemen door zijn spectaculaire ontwikkeling. Hij werd in de wandelgangen al genoemd bij topclubs als Juventus. Nog een jaar Ajax lijkt echter verstandig.

Contract tot: medio 2023

Antony
- Antony had niet lang nodig om zich aan te passen in Nederland. Hij is nu al de 'MVP' van Ajax in de Eredivisie met zes goals en zeven assists.
- De Braziliaanse vleugelaanvaller is echter pas aan zijn eerste seizoen bezig en moet een stuk constanter worden. Een nieuwe stap ligt daarom nog niet voor de hand.

Contract tot: medio 2025

Mohammed Kudus
- De Ghanese middenvelder maakte een daverende entree op de Nederlandse velden, maar al na vier duels kwam daar een abrupt einde aan door een knieblessure.
- Wat voor Antony geldt, gaat ook voor Kudus op. Voorlopig lijkt Amsterdam de ideale plek om zich verder te ontwikkelen.

Contract tot: medio 2025

David Neres
- Na het successeizoen 2018/2019 verdween de naam van Neres in het scoutingsboekje van menig topclub. Blessureleed wierp de vleugelflitser echter ver terug. Inmiddels is duidelijk dat hij ook de topper tegen PSV moet missen.
- Ajax wees al eens bod uit China van 50 miljoen af. Als de zevenvoudig Braziliaans international weer op niveau komt in 2021, behoort een transferklapper nog altijd tot de mogelijkheden.

Contract tot: medio 2023

Dusan Tadic
- Tadic is sinds zijn komst in 2018 uitgegroeid tot de leider van Ajax. Hoewel zijn spel niet meer zo spectaculair is als in het eerste seizoen, zijn de statistieken nog altijd uitmuntend.
- Ajax hoeft niet te vrezen voor een vertrek van de Serviër, die in 2019 een 'XXL-contract' tekende. Hij blijft tot 2023 als speler actief en richt zich daarna tot minstens 2026 op zijn trainerscarrière.

Contract tot: medio 2023

Waarschijnlijkheid van een transfer op basis van één tot vijf sterren:

 

PSV

Yvon Mvogo
- Coach Roger Schmidt wilde Mvogo er dolgraag bij hebben vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Uitgerekend op dat vlak blunderde hij meteen twee keer, maar sindsdien gaat het veel beter.
- De Zwitserse keeper is inmiddels een zekerheidje. Hij wordt tot medio 2022 gehuurd van RB Leipzig. Van het vroegtijdig afbreken van die huurovereenkomst is geen sprake.

Contract tot: medio 2022

Denzel Dumfries
- Dumfries is op en naast het veld uitgegroeid tot de leider van PSV en ambieert een nieuwe stap. Zeker als hij ook nog een goed EK speelt met Oranje zullen grote clubs gaan aankloppen.
- Dat PSV zijn contract wil verlengen, is vooral om zijn marktwaarde verder op te vijzelen. De rechtsback werd al genoemd bij Newcastle United en de Italiaanse topclub AC Milan.

Contract tot: medio 2023

Jordan Teze
- Teze beleeft dit seizoen zijn doorbraak en is één van de verrassingen in het team van Schmidt, die hem de kans gaf als centrale verdediger.
- Het jeugdproduct lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan. Voorlopig zijn er echter nog genoeg doelen voor hem bij PSV, zeker nadat hij in november zijn contract verlengde.

Contract tot: medio 2024

Olivier Boscagli
- Hij was al lang en breed afgeschreven door de fans van PSV, maar 'miskoop' Boscagli is dit seizoen een vaste waarde. Schmidt prijst hem met name om zijn voetballende kwaliteiten.
- Verdedigend schort er tegelijkertijd nog het nodige aan bij de Fransman. Een transfer naar een topcompetitie is daarom onwaarschijnlijk.

Contract tot: medio 2023

Philipp Max
- Zonder twijfel is Max één van de beste aankopen van de voorbije transferperiode. De linksback was al goed voor drie goals en zes assists in de Eredivisie en debuteerde zelfs voor Duitsland.
- Max werd voor zijn komst naar PSV al gelinkt aan clubs als Manchester United, Chelsea en Paris Saint-Germain. Het valt door zijn goede spel niet uit te sluiten dat hij al na één jaar vertrekt.

Contract tot: medio 2024

Ibrahim Sangaré
- Sangaré had wat aanpassingstijd nodig, maar de fysiek indrukwekkende middenvelder begint steeds meer zijn stempel te drukken. Hij is onomstreden onder Schmidt.
- PSV troefde Premier League-club Southampton af door Sangaré binnen te hengelen. Een nieuwe stap in zijn loopbaan lijkt desondanks wat vroeg te komen na één jaar in Eindhoven.

Contract tot: medio 2025

Pablo Rosario
- Rosario kreeg vorig seizoen veel kritiek, maar hij is weer komen bovendrijven. Hij is een vaste waarde als één van de twee vaste defensieve middenvelders bij PSV.
- Serieuze interesse uit het buitenland bleef tot dusver uit en het is onzeker of Rosario al als optie wordt gezien door de clubs uit Engeland, Spanje, Italië en Duitsland.

Contract tot: medio 2023

Mario Götze
- De meest spraakmakende en sensationele aanwinst in de Eredivisie dit seizoen. De Duitse wereldkampioen van 2014 nam PSV al regelmatig bij de hand.
- Hoewel Götze interessant is voor veel clubs, zal hij blij zijn met de relatieve rust in Eindhoven, dat hij niet voor niets verkoos boven Berlijn. Ook bij Bayern was hij even in beeld, maar PSV hoopt dat hij zijn contract in ieder geval uitdient.

Contract tot: medio 2022

Mohamed Ihattaren
- Het talent spat ervan af bij Ihattaren, maar in de eerste maanden van het seizoen beleefde hij een grote terugval. Inmiddels is de stijgende lijn weer ingezet
- Dat de spelmaker enorme mogelijkheden heeft moge duidelijk zijn en dat maakt hem een doelwit voor veel clubs. Het kan daarom zomaar hard gaan. Een langer verblijf bij PSV is ook zeker nog mogelijk, maar dan moet hij wel zijn contract verlengen.

Contract tot: medio 2022

Donyel Malen
- Naast Dumfries moet PSV het meest vrezen voor een vertrek van Malen. De Oranje-aanvaller schiet inmiddels weer met scherp en is regelmatig belangrijk voor zijn team.
- Malen groeit toe naar de vorm van voor zijn zware blessure en zou al op het lijstje staan van Borussia Dortmund. De kans dat meer Europese grootmachten zich gaan melden, is reëel. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Ihattaren, heeft hij wel een langlopend contract.

Contract tot: medio 2024

Cody Gakpo
- Gakpo heeft duidelijk de stijgende lijn ingezet. Hij is dit seizoen uitstekend op schot voor PSV en bondscoach Frank de Boer liet al meermaals blijken dat hij de vleugelaanvaller in het vizier heeft.
- Een oproep voor Oranje kan niet heel lang meer uitblijven, net als de interesse van buitenlandse clubs. Het is dan aan de 21-jarige Gakpo om te bepalen of hij het tijd vindt voor een transfer.

Contract tot: medio 2025

Waarschijnlijkheid van een transfer op basis van één tot vijf sterren: