'Memphis wil zijn contract uitdienen bij Lyon en zet Barça in de wachtkamer'

'Memphis wil zijn contract uitdienen bij Lyon en zet Barça in de wachtkamer'

08-01-2021 12:50
37

Memphis Depay blijft volgens L'Équipe deze winter bij Olympique Lyon. De 26-jarige aanvaller staat al geruime tijd in de belangstelling van FC Barcelona, maar de ploeg van trainer Ronald Koeman lijkt komende zomer pas toe te kunnen slaan.

Volgens de Franse sportkrant zijn Memphis en de club akkoord en zal de Nederlander op zeker tot het einde van het seizoen bij Lyon blijven. Dat betekent dat Barcelona deze transferperiode niet zal kunnen toeslaan en dat ze Memphis pas na dit seizoen kunnen inlijven. De Catalanen hoeven dan geen transfersom te betalen, want het contract van de voormalig PSV-aanvaller loopt over een half jaar af.

Het staat ook al vast dat Memphis die aflopende verbintenis niet zal verlengen, waardoor hij aan zijn laatste maanden bij OL bezig is en daarna een nieuw avontuur aan zal gaan. Woensdag hintte de aanvalsleider van Oranje al op het uitdienen van zijn contract door te zeggen dat hij 'misschien wel tot het einde van het seizoen zou blijven'. Daarvan lijkt het nu te zijn gekomen.

Memphis is ook dit seizoen uitstekend in vorm voor de Fransen. In achttien competitiewedstrijden maakte hij tien goals en daarmee heeft hij zijn totaal van vorig seizoen al verbeterd. Door een kruisbandblessure kwam de aanvaller uit Moordrecht toen niet verder dan dertien competitieduels.