Ten Hag baalt van Brobbey: 'Heel spijtig dat die speler dan te vroeg weggaat'

Ten Hag baalt van Brobbey: 'Heel spijtig dat die speler dan te vroeg weggaat'

08-01-2021 14:12
189

Erik ten Hag stelt dat Sébastien Haller 'waarschijnlijk niet' naar Ajax was gekomen als de andere spitsen fit waren én Brian Brobbey zijn contract had verlengd. De trainer baalt dat de achttienjarige aanvaller nog altijd niet heeft bijgetekend in Amsterdam.

"Ajax is denk ik een vooraanstaande jeugdopleiding in de wereld. Ajax brengt heel veel spelers voort. Het eerste elftal is een springplank voor topclubs in Europa, kijk naar Frenkie, kijk naar Donny. En dan vind ik het heel spijtig dat een speler die hier tien jaar in de opleiding heeft gezeten, dat die speler dan te vroeg weggaat", vertelt Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen PSV.

"We hebben hem opgetraind bij Jong, betrokken bij het eerste elftal. Maar dan is het bijzonder spijtig dat er nog geen handtekening staat", vervolgt Ten Hag over Brobbey. "Hij moet een keuze maken. Het is aan hem, het is zijn carrière. Hij heeft het recht om met andere clubs te praten. Maar doodzonde is het wel."

Ten Hag beaamt dat Haller mogelijk niet was gekomen zonder de blessures en de contractperikelen rond Brobbey. "Waarschijnlijk niet. Maar alles kwam nu samen, en Haller past perfect in het profiel van een Ajax-spits." 

Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars liet zich al uit over de situatie van Brobbey bij Ajax.