Advocaat stookt derbyvuurtje op: 'Dat is gewoon calimerogedrag, ja toch?'

Advocaat stookt derbyvuurtje op: 'Dat is gewoon calimerogedrag, ja toch?'

08-01-2021 14:32
76

Dick Advocaat bestempelt de opmerkingen van Sparta-directeur Henk van Stee over de verplichte quarantaine die spelers van Feyenoord zouden moeten volgen als 'calimerogedrag'. Zondagmiddag staan de beide clubs uit Rotterdam tegenover elkaar.

In de aanloop naar de derby liet Van Stee optekenen verbaasd te zijn over het feit dat spelers als Marcos Senesi en Lucas Pratto vanuit Argentinië naar Nederland waren gekomen en niet in quarantaine hoefden. Advocaat is niet van die opmerkingen gediend, zo wordt duidelijk op de persconferentie ter voorbereiding op de wedstrijd. "Die klachten van Van Stee zijn calimerogedrag", zegt De Kleine Generaal volgens het Algemeen Dagblad. "Ja toch?"

De technisch directeur van Sparta was in de veronderstelling dat er geen vrijstelling was voor topsporters, maar dat blijkt wel zo te zijn. Daardoor kunnen de Zuid-Amerikanen van Feyenoord gewoon meespelen en lijkt het er zelfs op dat Pratto een basisplaats krijgt. "Hij heeft nu drie keer getraind", laat Advocaat weten. "Of hij ook in de basis kan beginnen? Als ik daar mee wacht, is het seizoen voorbij. Ik denk dat ik hem laat beginnen."