Offensieve problemen voor Ajax: Neres ontbreekt, Kudus twijfelgeval tegen PSV

Offensieve problemen voor Ajax: Neres ontbreekt, Kudus twijfelgeval tegen PSV

Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2021 om 14:44vr 08-01-2021 om 14:44

Ajax kan zondag in de topper tegen PSV definitief niet beschikken over David Neres. De Braziliaanse aanvaller is volgens trainer Erik ten Hag niet fit genoeg bevonden om minuten te kunnen maken tegen de Eindhovenaren.

Vooral in offensief opzicht heeft Ajax te kampen met de nodige persoonlijke problemen, omdat naast Neres ook Lassina Traoré en Brian Brobbey niet bij de wedstrijdselectie zullen zitten. Dat maakte Ten Hag bekend op de persconferentie ter voorbereiding op de kraker van zondagmiddag.

De spitspositie wordt hoe dan ook een heikel punt, want ook Klaas-Jan Huntelaar is twijfelachtig en Ajax weet nog niet of de ervaren sluipschutter van de partij kan zijn. Daarmee wordt de kans groter dat Sébastien Haller, mits hij speelgerechtigd is, de plek in de punt van de aanval zal krijgen.

Ook Mohammed Kudus en Lisandro Martínez zijn onzeker voor het treffen met PSV. De Ghanese middenvelder wordt 'opgetraind', maar het lijkt er niet op dat hij in de basis kan beginnen. Een hard gelag voor Ajax, dat hoopte op een snelle rentree van Kudus in de maand van de waarheid.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws