Feyenoord komt met blessure-update: vier spelers afwezig, Haps keert terug

Feyenoord komt met blessure-update: vier spelers afwezig, Haps keert terug

08-01-2021 15:22
53

Feyenoord moet het in de stadsderby tegen Sparta stellen zonder Justin Bijlow, Orkun Kökcü, Róbert Bozeník en João Teixeira. Het viertal is niet wedstrijdfit en wordt door trainer Dick Advocaat buiten de selectie gehouden.

De voetblessure van Bijlow is nog niet hersteld en dus zal de doelman zijn rentree nog even moeten uitstellen. Nick Marsman zal hem, zoals hij dat voor de winterstop ook al deed, onder de lat vervangen. Ook Bozeník heeft last van een voetblessure en weet nog niet waar hij aan toe is.

Kökcü heeft nog altijd last van de enkelblessure die hem aan het einde van 2020 ook al parten speelde en moet dus ook nog even wachten tot hij weer onderdeel uit mag maken van de wedstrijdselectie van Feyenoord. Tenslotte ontbreekt ook Teixeira, maar dat zal nog wel even duren. De Portugees brak in december zijn kuitbeen.

Daar tegenover staat de rentree van Ridgeciano Haps, zo liet de ervaren oefenmeester weten op de persconferentie ter voorbereiding op het duel met Sparta. De linksback is terug in de wedstrijdselectie nadat hij anderhalve maand afwezig was vanwege 'medische redenen', zo wordt ook gemeld op de site van Feyenoord.