Advocaat was het niet eens met Feyenoord-transfer van Bozeník

Advocaat was het niet eens met Feyenoord-transfer van Bozeník

08-01-2021 17:15
61

Dick Advocaat zag komst van Robert Bozeník aanvankelijk niet zitten. Hij stemde tegen, maar tien anderen voor. En dus kwam Bozeník naar De Kuip.

"Daar ga ik geen toneelspel over spelen, ik was het daar niet mee eens. Maar tien anderen wel", zegt Advocaat op de persconferentie. "Ik zat daar voor de korte termijn, maar de rest voor de lange termijn. Op de korte termijn zag ik het niet, maar anders had ik er wel geloof in. Hij is ook pas 21 jaar. Maar als trainer kijk ik naar nu. Hij is op dit moment nog niet zo ver. Dat wil niet zeggen dat ik hem niet goed vind, maar niet op de korte termijn."

Advocaat krijgt de vraag of hij af gaat op de scouting. "Scouting? We hebben volgens mij helemaal geen scouting. Er zijn er maar een paar, maar dat is voor een club als Feyenoord veel te weinig. Zij hebben ook te maken met beperkingen. Vorig jaar kwamen zij ook met de middenvelder van Ajax (Kudus, red.). Ze waren positief, maar die was niet te betalen voor ons."

"Ik heb daar ja tegen gezegd, omdat mensen die we hebben gesproken zeer positief waren", zegt Advocaat over Lucas Pratto. "Dan ga je af op geluiden. Senesi was ook heel positief over hem."