Vitesse hoopt op puntenverlies van top-drie: 'Programma kan gunstig zijn'

Vitesse hoopt op puntenverlies van top-drie: 'Programma kan gunstig zijn'

08-01-2021 18:18 Laatste update: 09-01-2021 14:09
39

Januari is de maand waarin de 'traditionele' top-drie van Nederland een loodzwaar programma afwerkt. Vitesse-smaakmaker Oussama Tannane hoopt dat zijn club kan gaat profiteren van puntenverlies van Ajax, PSV en Feyenoord.

Tannane hoopt dat Vitesse nog een aantal plekjes gaat stijgen op de ranglijst na de overvolle voetbalmaand januari. "Het programma zou gunstig voor ons kunnen zijn. Maar dan moeten we wel zorgen dat we zelf de kleinere wedstrijden winnen", vertelt Tannane in gesprek met De Telegraaf.

Zelf speelt Vitesse in januari tegen Heracles Almelo, FC Utrecht, FC Emmen, ADO Den Haag, FC Groningen, VVV-Venlo en RKC Waalwijk. "Maar dat zijn zeker geen gemakkelijke wedstrijden. Ploegen gaan tegen ons compact staan, willen verdedigen en op de counter spelen. Het is moeilijk om daartegen te voetballen."

Vitesse hervat zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Heracles. De ploeg van trainer Thomas Letsch bezit momenteel de vierde plaats in de Eredivisie. De strijd tussen de nummer twaalf en de nummer vier van de Eredivisie begint zaterdag om 20.00 uur.