NEC wint spektakelstuk in De Goffert, De Graafschap klopt Telstar en is derde

08-01-2021 20:40
16

In een heus voetbalgevecht is NEC Nijmegen er na twee nederlagen in geslaagd om weer eens een driepunter te behalen. De ploeg van Rogier Meijer keek tijdens de rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar speelde een puike tweede helft en versloeg Excelsior op eigen veld. De Graafschap maakte in De Vijverberg geen fout tegen Telstar en klimt door de overwinning naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

NEC-Excelsior 3-2

NEC begon dramatisch aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Kralingers stonden na amper twintig minuten al met 0-2 voor door doelpunten van Joël Zwarts en Mitchell van Rooijen. NEC-goalie Norbert Albas ging bij de eerste goal wederom niet vrijuit, na zijn matige optreden van afgelopen weekend tegen Telstar.

Na rust tapte de ploeg uit Nijmegen echter uit een heel ander vaatje en kwam het via Jonathan Okita als snel op 1-2. Het elftal van Rogier Meijer drukte daarna direct door, wat resulteerde in meerdere kansen. Met nog een klein kwartier op de klok kwam Excelsior met tien man te staan na de rode kaart van Brandon Ormonde-Ottewil. De linksback ging snoeihard door op Bart van Rooij en kreeg terecht een rode prent.

NEC benutte de man-meer-situatie direct. De vrije bal die de thuisploeg kreeg na de overtreding van Ormonde-Ottwil vloog direct binnen, waardoor het weer gelijk stond in De Goffert. Vijf minuten later was de chaos compleet voor Excelsior. Aanvoerder Sander Fischer beging een overtreding in eigen strafschopgebied op Okita. Middenvelder Jordy Bruijn benutte de toegekende strafschop feilloos, waardoor de drie punten toch nog in Nijmegen bleven.

De Graafschap-Telstar 2-0

De Superboeren waren in het eerste bedrijf uiterst efficiënt. Via Joey Konings kwam de thuisploeg na een kwartier voetballen verdiend op voorsprong. Na de tegentreffer begon Telstar beter in de wedstrijd te komen, maar kreeg het vijf minuten voor rust een tweede tegentreffer te verwerken.

De Graafschap speelde een heerlijke aanval keurig en beheerst uit. Eerst was Konings al dichtbij zijn tweede treffer van de avond na een scherpe voorzet van Julian Lelieveld, even later zorgde aanvoerder Ralf Seuntjes voor de 2-0 door de bal met een bekeken schot in de verre hoek te deponeren.

Na rust domineerde de thuisploeg de wedstrijd. Telstar was in aanvallend opzicht onmachtig en wist het de ploeg van Mike Snoei niet moeilijk genoeg te maken. Door de zege stijgt De Graafschap naar de derde plek op de ranglijst. Telstar blijft steken op de achtste plaats.