Duur puntenverlies Bayern: Gladbach maakt 0-2 achterstand ongedaan en wint

08-01-2021 22:25 Laatste update: 22:29
78

Bayern München heeft duur puntenverlies geleden op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De ploeg van trainer Hansi Flick kwam op een 0-2 voorsprong in het Borussia-Park, maar verloor alsnog met 3-2. Florian Neuhaus ging van schlemiel naar held voor Gladbach.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Bayern in de eerste helft. Na ongeveer twintig minuten spelen ging de bal op de stip na een opmerkelijke actie van Neuhaus: hij ging op onbegrijpelijke wijze met zijn hand naar de bal. Het contact was heel licht - de bal veranderde niet eens van richting - maar na inmenging van de VAR werd het een strafschop. Dat buitenkansje werd uitgepakt door Robert Lewandowski: 0-1.

Vijf minuten later werd de marge voor Bayern zelfs twee. Leon Goretzka mikte de bal van net buiten het strafschopgebied achter Gladbach-keeper Yann Sommer. Opgeven deed de thuisploeg echter niet: Jonas Hofmann bracht Gladbach na 35 minuten terug in de wedstrijd en zorgde er vlak voor rust zelfs voor dat de stand 2-2 werd. Bij beide treffers zag de Bayern-defensie er allesbehalve goed uit.

Na rust zette Gladbach goed door. Het was Neuhaus -  in de eerste helft nog de schlemiel - die vlak na de rust de 3-2 op het scorebord zette. Hij schoot de bal prachtig in de bovenhoek achter een kansloze Manuel Neuer.

Gladbach hield zich in het restant van de tweede helft vooral bezig met verdedigen en had het erg lastig tegen een jagend Bayern. Échte kansen creëerde Der Rekordmeister echter niet. De grootste kans was voor Niklas Süle, maar die zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden.