'Villa Kids' moeten hoofd buigen tegen Liverpool: Wijnaldum belangrijk voor Reds

'Villa Kids' moeten hoofd buigen tegen Liverpool: Wijnaldum belangrijk voor Reds

Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2021 om 22:36vr 08-01-2021 om 22:36

Laatste update: vrijdag 8 januari 2021 om 22:40vr 08-01-2021 om 22:40

Liverpool had het erg lang lastig op bezoek bij Aston Villa, maar bekert verder in de FA Cup. De sterren van The Reds speelden tegen een veredeld jeugdelftal van Villa: de thuisploeg heeft te maken met een flinke lading positieve coronatesten. Nederlanders Lamare Bogarde en Sil Swinkels maakten hun debuut, maar konden niet voorkomen dat Liverpool met 1-4 won.

Sadio Mané zette Liverpool al na vier minuten op voorsprong tegen de jonkies van Aston Villa. Hij stond volledig vrij in het strafschopgebied en kopte de bal knap achter keeper Ákos Ónodi. Waar er verwacht werd dat Liverpool door zou drukken tegen de jonge tegenstander, gebeurde dat niet. Het spel van de ploeg van trainer Jürgen Klopp was matig.

Op slag van rust werd iedereen wakkergeschud door een doelpunt van Aston Villa-debutant Louie Barry (17). Hij mocht alleen richting keeper Caoimhin Kelleher en bleef koel: hij schoof de bal rustig in de verre hoek. Het leverde grote vreugde op bij de Aston Villa-spelers. Barry zelf leek ook niet helemaal te geloven dat hij de 1-1 op het scorebord had gezet.

Een zware kluif dus voor Liverpool in de tweede helft. Georginio Wijnaldum brak na zestig minuten spelen de ban voor The Reds. De Nederlander schoof beheerst de 1-2 tegen de touwen en daarmee was het verzet van Aston Villa gebroken. Vijf minuten later stond het 1-4 na doelpunten van Mané en Mohammed Salah. Liverpool speelde de wedstrijd vervolgens beheerst uit en mag zich gaan melden in de volgende ronde van de FA Cup.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws