Almere laat periodetitel liggen na verlies Cambuur, spektakel bij NAC - Roda

08-01-2021 22:55 Laatste update: 23:21
50

Titelkandidaten SC Cambuur en Almere City wisten vrijdagavond niet te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur verloor met 0-1 van FC Volendam, terwijl Almere niet verder kwam dat 0-0 tegen FC Eindhoven. Hierdoor laat Almere de kans op de periodetitel liggen. Roda JC en NAC Breda hielden elkaar in evenwicht.

SC Cambuur - FC Volendam 0-1
Zuur puntenverlies voor Cambuur tegen FC Volendam. Het spel golfde op en neer in Leeuwarden en beide ploegen kregen een aantal kansen om de score te openen. Dat gebeurde voor rust echter niet. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. De grootste kans was voor Robert Mühren, die de bal met nog ongeveer een kwartier te spelen op de paal van het Volendam-doel schoot.

Aan de ene kant van het veld bleef het doelpunt dus uit, aan de andere kant was het wél raak. Samuele Mulattieri zorgde ervoor dat Volendam met een goed gevoel terug kan stappen in de bus terug.

Almere City - FC Eindhoven 0-0
Almere kon profiteren van het verlies van Cambuur, maar liet dat na. De ploeg van trainer Ole Tobiasen had op gelijke hoogte kunnen komen met de concurrent uit Friesland, maar kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Eindhoven. De thuisploeg was bijna de hele wedstrijd de betere ploeg, creëerde een aantal prima kansen, maar wist het net niet te vinden.

NAC Breda - Roda JC 2-2
NAC Breda was in de eerste helft van de wedstrijd uiterst effectief. Al na drie minuten spelen stond het op een 1-0 voorsprong tegen Roda JC: Mounir El Allouchi schoot de 1-0 tegen de touwen. Het betere van het spel was voor de uitploeg, maar de 1-0 stand stond ook bij rust nog op het scorebord.

Roda had wat hulp nodig om terug te komen in de wedstrijd. Robin Schouten kreeg in de beginfase van de tweede helft een directe rode kaart na een opzettelijke handsbal. De bal ging op de stip, maar Kees Luijckx miste in eerste instantie. De rebound was wél raak. Vier minuten later kwam Roda ook op voorsprong, door een eigen doelpunt van Dion Malone. Genoeg voor de drie punten was het niet: de tien man van NAC kwamen vlak voor tijd op gelijke hoogte via Mario Bilate.