'PSV informeerde naar Alderweireld, misschien schrikken mensen bij Ajax wakker'

'PSV informeerde naar Alderweireld, misschien schrikken mensen bij Ajax wakker'

09-01-2021 09:27
105

Of PSV kans maakt op de handtekening van Toby Alderweireld, hangt vooral van rivaal Ajax af. Dat stelt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij. De Eindhovenaren namen al contact op met de zaakwaarnemer van de 31-jarige verdediger van Tottenham Hotspur.

"Jan Vennegoor of Hesselink, scout van PSV, heeft gebeld met de zaakwaarnemer van Alderweireld, Stijn Francis", zegt Verweij in de voetbalpodcast van de krant. "Er zijn meerdere spelers ter sprake gekomen en er is ook heel nadrukkelijk naar de situatie van Alderweireld geïnformeerd. Het is een publiek geheim dat Toby op een leeftijd is dat hij wel een keer terug wil naar Antwerpen."

"Hoewel hij ook met Amsterdam een hele goede band heeft", voegt de Ajax-watcher daar meteen aan toe. "Misschien dat er ook wat mensen in de Johan Cruijff ArenA wakker schrikken. Maar het is een opvallend verhaal: PSV heeft geïnformeerd naar een oud-speler van Ajax, met drie hele grote andreaskruizen op zijn arm van de stad Amsterdam. Dat wordt een mooi gezicht."

Volgens Verweij heeft Ajax de sleutels in handen. "Of PSV een serieuze optie wordt, ligt vooral aan Ajax. Als Ajax komt, hoeft Alderweireld daar geen drie seconden over na te denken. Dan gaat hij liever naar Amsterdam dan naar Eindhoven."

Of Ajax zit te wachten op een terugkeer van de 103-voudig Belgisch international, is echter de vraag. Alderweireld heeft nog een contract tot medio 2023 bij Tottenham. "Zij zullen hem niet voor niets laten gaan. Hij is nu 31 jaar, met een restwaarde van nul."