if ((window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth) >= 970) { postscribe('#ads_50', ''); }
Eiting plukt vruchten van verhuur: 'Dat is voor mijn ontwikkeling heel belangrijk'

Eiting plukt vruchten van verhuur: 'Dat is voor mijn ontwikkeling heel belangrijk'

Gepubliceerd: zaterdag 9 januari 2021 om 09:47za 09-01-2021 om 09:47

Carel Eiting merkt dat hij een veelzijdiger voetballer wordt door zijn huurperiode bij Huddersfield Town. De 22-jarige middenvelder koos bewust voor het intensieve avontuur in het Championship om daarna sterker terug te keren naar Ajax.

Bij Huddersfield werkt Eiting samen met manager Carlos Corberán, de voormalig assistent van Marcelo Bielsa bij Leeds United. "De intensiteit van spelen, zoals je dat van Leeds kent, dat is hier ook heel erg de bedoeling. Dat vind ik voor mij heel belangrijk, omdat ik als speler dynamischer kan zijn. Dat is een stap die ik wil zetten", zegt Eiting tegen Voetbal International.

"Met dat dynamische ben ik heel hard bezig. Hier gaat het heel erg van box to box, dat is voor mijn ontwikkeling ook heel belangrijk", vervolgt Eiting, die nog een contract tot medio 2022 heeft bij Ajax. "Ik speel op alle drie de posities op het middenveld. Soms als verdedigende middenvelder, soms op 8 ertussenin en soms op 10. Dat maakt me veelzijdiger."

Eiting speelde al negentien duels in het Championship, waarvan zestien als basisspeler. Daarin was hij goed voor drie goals en drie assists. Die treffers doen denken aan het spel van oud-teamgenoot Donny van de Beek, erkent hij. "Als ik op de plek van Donny speel, dan probeer ik de ruimtes te zoeken die hij zocht. Ik wil dan aan de bal komen en van daaruit het team helpen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Eiting van waarde zijn voor Ajax na dit seizoen?

Ja
73%
Nee
27%
(1005 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws