Drenthe stelt Spanje gerust: 'Ik heb 7 kinderen bij 4 vrouwen en ben nu single'

Drenthe stelt Spanje gerust: 'Ik heb 7 kinderen bij 4 vrouwen en ben nu single'

09-01-2021 10:05
111

Royston Drenthe beaamt dat hij nog niet topfit is. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid maakt zijn rentree als profvoetballer bij Racing Murcia, maar op de eerste beelden oogt hij allesbehalve afgetraind.

"Ik ben nog niet klaar om al te spelen, ik moet ongeveer drie kilo afvallen", vertelt Drenthe tegen Cadena COPE. "Ik heb altijd veel gegeten, ik heb twee tantes die heel lekker koken en dat blijkt natuurlijk", lacht hij. "Het plan is om te laten zien dat ik hier niet ben voor de grap. Ik wil mensen mijn waarde laten zien en aan het einde van het seizoen doorgaan. Vanaf maandag ga ik op dieet en kijk ik hoe het lichaam reageert."

Drenthe verruilt Kozakken Boys voor Racing Murcia, dat uitkomt op het vierde niveau in Spanje. De eenmalig Oranje-international benadrukt dat hij zijn wilde haren wel heeft verloren. "Ik ben 33 jaar, het uitgaan is verleden tijd. Ik heb zeven kinderen met vier verschillende vrouwen en nu ben ik alleenstaand."

De Rotterdammer speelde eerder in Spanje voor Real Madrid, waar hij als groot talent binnenkwam, maar door de achterdeur vertrok. "Ik heb heel goede herinneringen, de stad voelt als mijn thuis. Eerst was Robinho mijn beste vriend en toen hij vertrok was het Guti."