ADO Den Haag zwaait voormalig United-wonderkind Morrison alweer uit

ADO Den Haag zwaait voormalig United-wonderkind Morrison alweer uit

09-01-2021 10:20
25

ADO Den Haag neemt al na vier maanden afscheid van Ravel Morrison. Het contract van de 27-jarige middenvelder is in onderling overleg ontbonden, zo maakt de Eredivisie-club zaterdag bekend.

Morrison streek in september verrassend neer in Den Haag. Hij hoopte bij ADO zijn carrière nieuw leven in te blazen, nadat hij in het verleden als toptalent te boek stond bij Manchester United. Hij begon daarna aan een rondreis bij West Ham United, Birmingham City, Queens Park Rangers en Cardiff City. In het buitenland speelde de rechtspoot voor SS Lazio, Atlas Guadalajara en Östersunds, voordat hij neerstreek bij Sheffield United.

Wedden

Meer odds

Ook bij die laatste club kwam Morrison niet uit de verf, waarna hij zijn heil drie maanden geleden bij ADO zocht. Hij begon sindsdien één keer in de basis in de Eredivisie en viel drie keer in, goed voor 131 speelminuten. Nu is de tweevoudig international van Jamaica alweer vertrokken. De reden van de breuk, is niet bekendgemaakt door ADO.

Wel versterkte de club uit de Hofstad zich al met Gianni Zuiverloon, Marko Vejinovic en Daryl Janmaat in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Ruud Brood hervat de competitie met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zaterdag. 

In november liet Wayne Rooney zich nog uit over het carrièreverloop van Morrison. "Hij was een buitengewoon talent", memoreerde het United-icoon. "Hij was briljant in training, maar door een aantal oorzaken stokte zijn carrière. We dachten allemaal dat hij wereldtop zou worden. Maar iedereen kon al zien dat hij problemen had (op mentaal vlak, red.)."