PEC-huurling Pherai: 'Ik heb de kwaliteiten voor Dortmund en de Europese top'

PEC-huurling Pherai: 'Ik heb de kwaliteiten voor Dortmund en de Europese top'

09-01-2021 11:28
36

Immanuel Pherai heeft moeite om zijn stempel te drukken bij PEC Zwolle, maar hij blijft overtuigd van eigen kunnen. De negentienjarige aanvallende middenvelder wil volgend seizoen zijn kans grijpen bij Borussia Dortmund.

Pherai ziet toptalenten als Giovanni Reyna, Youssoufa Moukoko, Erling Haaland en Jadon Sancho één voor één doorbreken bij Dortmund. In de jeugd speelde hij nog met die eerste twee samen. "Ergens is het ook wel lastig dat ik daar niet tussen sta", geeft de jeugdinternational van Oranje toe in gesprek met Voetbal International. "Ik heb zo vaak met hen samengespeeld en weet dat ik echt niet voor hen onder doe."

Wedden

Meer odds

"Ik heb alleen wat last van een blessure gehad en wilde nu vooral minuten maken", vervolgt Pherai. "Komende zomer wil ik opnieuw voor mijn kans gaan in Dortmund, maar dan moet ik er wel klaar voor zijn. Dat betekent dat ik me hier in Zwolle goed moet ontwikkelen. Het is af en toe wel frustrerend dat het er nog niet helemaal uitkomt bij mij, maar fysiek maak ik wel stappen. Op het gebied van afgelegde meters en andere data over intensiteit sta ik ruim aan kop bij PEC en ik zit veel in de gym om sterker te worden."

Dat is ook nodig als hij volgend jaar mee wil in het powervoetbal van Dortmund, stelt Pherai. "Ik weet dat ik de kwaliteiten heb om daar te slagen. Ik ben nog jong en kan nog veel leren, maar als ik veel speel en me goed blijf ontwikkelen, dan ben ik ervan overtuigd dat ik de Europese top kan halen."