Kompany roept Vlap tot de orde, 'Nederlander moet opdraven bij reserves'

Kompany roept Vlap tot de orde, 'Nederlander moet opdraven bij reserves'

09-01-2021 12:16
44

Anderlecht-trainer Vincent Kompany heeft zich kritisch uitgelaten over Michel Vlap. De voormalig middenvelder van sc Heerenveen maakt zondag geen deel uit van de wedstrijdselectie van de Belgische topclub voor het duel met OH Leuven. Hij moet meedoen met de beloften, meldt Het Nieuwsblad.

Het is een nieuwe tik voor Vlap, die ook tijdens de laatste wedstrijd van 2020 tegen Beerschot al ontbrak in het keurkorps van Kompany. "Of iemand speelt, hangt meer van de speler zelf af dan van de trainer", zegt de Belgische oud-international. "Niemand staat helemaal onderaan de ladder en niemand staat helemaal bovenaan de ladder. Ik heb iedereen al kansen gegeven en met de juiste instelling kan iedereen rekenen op nieuwe kansen."

Kompany treedt vervolgens toch wat meer in detail over de middenvelder, die zeven miljoen euro kostte. "Vlap? Wat ik wil zien is werklust, nederigheid en intensiteit. Dat wil ik bij elke speler zien. Dat zijn mijn drie basisprincipes en wie die toepast laat het niveau stijgen. Dan kunnen ze hun talent en de bovengemiddelde techniek tonen die elke Anderlecht-speler bezit", stelt de oefenmeester.

Vlap was in zijn eerste jaar bij Paars-Wit nog goed voor elf treffers in 23 duels in de Jupiler Pro League. Dit seizoen kwam de 23-jarige Nederlander pas in zeven van de negentien wedstrijden in actie, waarvan vier keer als basisspeler. Hij scoorde nog niet. Bovendien viel Vlap al een paar keer in negatieve zin op. Hij ruziede met Lukas Nmecha omdat hij een penalty wilde nemen tegen KRC Genk. En hij ging met het nodige misbaar naar de kant na een wissel.