Blind: 'Schrijf dit goed op, want bedoel het niet denigrerend naar PSV'

Blind: 'Schrijf dit goed op, want bedoel het niet denigrerend naar PSV'

09-01-2021 12:57 Laatste update: 13:33
137

Daley Blind vindt dat Ajax zelf zijn grootste tegenstander is in de titelstrijd in de Eredivisie. De dertigjarige verdediger speelde voor de winterstop een aantal heel goede duels met de ploeg van coach Erik ten Hag, maar de ondergrens werd ook aangetikt.

"Onszelf", zegt Blind op de vraag van het Algemeen Dagblad wie de grootste titelconcurrent van Ajax is. "Schrijven jullie dit alsjeblieft wel goed op, want ik bedoel het totaal niet hooghartig of denigrerend naar PSV en de andere clubs bovenin. Maar de eerste seizoens­helft heeft voor mij bewezen dat wij zelf onze grootste tegenstander kunnen zijn. Als we goed spelen, kan Ajax van iedereen winnen. Alleen is de valkuil dat we soms onze focus verliezen."

Blind wijst onder meer op de 'bedenkelijke' tweede helft tegen ADO Den Haag én de uitschakeling tegen Atalanta Bergamo in de Champions League. Volgens de Oranje-international heeft het tijd nodig om weer een nieuw topelftal te bouwen. Daarvoor zoekt Ajax het onder meer in een ander segment aankopen, maar in tegenstelling tot Blind en Dusan Tadic streek Pierre-Emile Höjbjerg niet in Amsterdam neer.

"Vóór de pandemie maakte Ajax heel aardige stappen om dichter bij de Europese top te komen", aldus Blind. "Ik ben er van overtuigd dat heel veel spelers toch iets voelen bij Ajax. Het is zoeken naar die ene speler die iets toevoegt aan je selectie, en die je net als Tadic en ik wél kunt halen. Ik weet zeker dat de club daarmee bezig is. En bezig blijft. Dat merk je nu ook aan de komst van Sébastien Haller."