Gravenberch getransformeerd tot Ajax-controleur: 'Speel liever wat aanvallender'

Gravenberch getransformeerd tot Ajax-controleur: 'Speel liever wat aanvallender'

09-01-2021 13:09
31

Ryan Gravenberch speelt zondagmiddag met Ajax de topper tegen PSV in de Johan Cruijff Arena. De achttienjarige middenvelder fungeert onder trainer Erik ten Hag veelal als controleur. De jongeling van de Amsterdammers moet nog steeds wennen aan die positie, maar vindt dat het steeds beter gaat.

Gravenberch, van nature een aanvallende middenvelder, vindt dat hij zichzelf aardig ontwikkelt als controleur van het elftal. "Ik moet leren op deze positie. Ik moet laten zien dat ik dit ook kan, dat gaat met ups en downs. Ik speel liever wat aanvallender", vertelt Gravenberch in gesprek met De Volkskrant.

Wedden

Meer odds

"Ik wil ook creatief zijn en meer scoren. Beter omschakelen. Soms heb ik niet meteen door dat ik moet omschakelen, maar het gaat steeds beter." Broer Danzell, die speelt bij Sparta, probeert zijn jongere broer te helpen waar hij kan, vertelt de jongste van de twee.

"Mijn broer zegt altijd dat ik dicht bij mezelf moet blijven. Het is niet mijn spel om te veel op safe te spelen. Danzell zegt dat ik de dingen die op een andere positie zou doen, ook op die iets defensievere plek moet doen."

"Anders maak je van jezelf een andere speler en dat wil ik niet. Ik wil lef tonen. Acties maken. Dieptepasses geven. Breed en achteruit spelen is niet zo mijn spel. Soms moet ik me meer laten gelden in wedstrijden."