Fer onderstreept belang van stadsderby tegen Sparta: 'Wedstrijd van het jaar'

Fer onderstreept belang van stadsderby tegen Sparta: 'Wedstrijd van het jaar'

09-01-2021 13:30 Laatste update: 13:32
94

Leroy Fer denkt dat Feyenoord aankomende zondag een pittige kluif heeft aan het goed presterende Sparta in de stadsderby van Rotterdam. De middenvelder verwacht een tot op het bot gemotiveerd Sparta, dat volgens Fer zondag de 'wedstrijd van het jaar' speelt.

Vorig seizoen ging de editie van Sparta-Feyenoord op Het Kasteel niet door vanwege het coronavirus. Eerder dit seizoen speelden de twee clubs uit Rotterdam gelijk in De Kuip (1-1). Fer weet dat de derby tussen West en Zuid zeer belangrijk is voor Sparta. "De stadsderby is voor hun de wedstrijd van het jaar", stelt Fer in Feyenoord TV. "Daarin geven ze alles. Dat hebben ze vorig jaar gedaan, dit jaar gedaan en dat gaan ze aankomend weekend weer doen."

Feyenoord treft in Sparta een tegenstander in vorm. De ploeg van Henk Fraser wist vijf van de laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie winnend af te sluiten. "Zeker een taaie tegenstander. We treffen een goed voetballende ploeg, maar we weten van onszelf dat deze maand de punten verdeeld gaan worden. Deze wedstrijd willen wij gewoon winnen." Sparta-Feyenoord begint zondagmiddag om 12.15 uur.