Vitesse wil geen 'eendagsvlieg' worden: 'Kan hier prachtig scenario uittekenen'

Vitesse wil geen 'eendagsvlieg' worden: 'Kan hier prachtig scenario uittekenen'

09-01-2021 14:04
54

Vitesse heeft zichzelf door een uitstekende eerste seizoenshelft een prima uitgangspositie verschaft voor de overvolle Eredivisie-maand januari. Trainer Thomas Letsch kijkt uit naar de tweede seizoenshelft en weet dat het volledig aan Vitesse zelf is om te laten zien dat de club mee kan blijven doen om de landstitel.

"Met goede prestaties kúnnen wij het fundament voor een mooi seizoen leggen", vindt Letsch, die zaterdagavond met Vitesse de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

"Ik kan hier een prachtig scenario uittekenen, met volop puntenverlies voor de topclubs door hun onderlinge duels. Maar wij moeten dan zelf wel een topreeks neerzetten. Pas dan is een strijd om de bovenste plekken ook echt haalbaar", vertelt de Duitser in gesprek met De Gelderlander.

Letsch voelt geen druk bij Vitesse. "Ik vind hooggespannen verwachtingen geen probleem. We staan op grond van onze eerste seizoenshelft terecht in de top van de Eredivisie. Maar het is ook aan ons om aan te tonen dat we bij de top horen. Dat moeten we de komende maanden bewijzen."

Vitesse moet volgens Letsch niet in januari extra scherp zijn. "We moeten tot in het voorjaar topprestaties leveren. Dat hebben we ook naar elkaar uitgesproken. Het jaar 2020 was goed, maar 2021 moet beter worden. Vitesse moet zich niet laten zien als eendagsvlieg, maar als topper over het gehele seizoen."