Averij voor Lyon, ondanks comeback met goal en assist van Memphis

09-01-2021 23:52 Laatste update: 23:56
28

Olympique Lyon liep na de midweekse Ligue 1-speelronde weg bij concurrenten Paris Saint-Germain en Lille, maar is die bonus na zaterdag alweer kwijt. De ploeg van Memphis Depay wist echter een 2-0 nederlaag af te wenden in Bretagne.

Stade Rennes-Olympique Lyon 2-2
De thuisploeg stond tien minuten voor tijd namelijk met 2-0 voor, dankzij treffers van Clément Grenier en Benjamin Bourigeaud. Memphis gaf zijn ploeg echter hernieuwde hoop met een knappe volley. Drie minuten later werd de comeback voltooid door Jason Denayer, die een voorzet van Memphis binnenkopte. De voorsprong van Lyon op concurrenten PSG (3-0 tegen Stade Brest) en Lille (0-1 bij Olympique Nîmes) is geslonken naar één punt.

Arsenal-Newcastle United 2-0 na verlenging
Titelverdediger Arsenal heeft met hangen en wurgen de derde ronde van de FA Cup overleefd. Competitiegenoot Newcastle United leek in de laatste minuut van de reguliere speeltijd toe te slaan, maar Andy Carroll stuitte oog in oog met Bernd Leno op de doelman. In de verlenging drukte Arsenal alsnog door, via Emile Smith Rowe en Pierre-Émerick Aubameyang.

Sevilla - Real Sociedad 3-2
Het eerste kwartier van de wedstrijd tussen de twee Spaanse subtoppers stond bol van het spektakel. Na vier minuten schoot En-Nesyri Sevilla al op voorsprong, maar één minuut later was het alweer gelijk toen Diego Carlos op hilarische wijze een eigen doelpunt maakte. In minuut 7 maakte En-Nesyri er weer 2-1 van en ook daar had Sociedad een antwoord op, want voormalig Willem II-spits Alexander Isak maakte nog binnen het kwartier gelijk.

Daarna was het lang gedaan met de doeltreffendheid van beide ploegen en duurde het tot de tweede helft tot er weer een bal in het net eindigde. Weer was het En-Nesyri die dat klusje voor zijn rekening nam: hij maakte zijn derde van de middag en dat bleek de beslissende goal te zijn. De concurrent van Luuk de Jong zorgt er daardoor eigenhandig voor dat Sevilla voorlopig de nummer zes is. Ze hebben wel nog een aantal wedstrijden tegoed, waarmee ze op plek vier kunnen komen.

Jong Ajax - Helmond Sport 2-2
De talenten van Jong Ajax zijn er ook deze week niet in geslaagd om drie punten aan het totaal toe te voegen. De afgelopen zeven wedstrijden werden al niet gewonnen en ditmaal slaagde laagvlieger Helmond Sport er in om een punt mee te nemen uit Amsterdam.  Jaymilio Pinas opende op bizarre wijze nog wel de score voor de jonge Ajacieden, maar vervolgens was het aan Alec van Hoorenbeeck en Karim Loukili om de Brabanders aan de leiding te helpen. Voor rust bepaalde Victor Jensen de eindstand op 2-2.