'Formidabele' De Jong overtuigt: 'Het beste wat Barcelona nu kan overkomen'

'Formidabele' De Jong overtuigt: 'Het beste wat Barcelona nu kan overkomen'

09-01-2021 20:53
88

Barcelona won zaterdagavond met 4-0 van Granada en had die zege grotendeels te danken aan Lionel Messi en Antoine Griezmann, die allebei twee keer scoorden. Volgens de Spaanse media was er echter nóg een grote uitblinker aan te wijzen in Estadio Nuevo Los Cármenes: Frenkie de Jong.

Het spelinzicht van de middenvelder uit Arkel wordt geprezen door Marca, dat beschreef hoe De Jong met zijn loopacties en combinaties de spil in het aanvalsspel van de Catalanen was. Daarnaast probeerde hij ook nog eens een doelpunt te maken door van afstand te schieten. Het toonde aan 'dat De Jong vol vertrouwen is en overtuigd van zijn eigen kunnen'. Een uitstekende prestatie, zo sluit de krant af.

De rapporteur van El Mundo Deportivo zag hetzelfde bij De Jong als zijn collega van Marca: spelinzicht waar Barcelona mee verder kon. De passes tussen de linies door, die veel gevaar stichtten, zorgden ervoor dat de voormalig Ajacied een 'formidabele wedstrijd' neerzette in Granada. Toch was er één puntje van kritiek: de foute pass aan het begin van de wedstrijd.

Die had Granada de openingstreffer op kunnen leveren en dat viel El Desmarque ook op. Toch beoordelen zij de Nederlandse middenvelder met een 7, omdat hij 'alleen maar beter werd en zich steeds vaker laat zien'. Zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht droeg De Jong zijn steentje bij en daar krijgt hij de complimenten voor.

Ook Sport geeft De Jong een 7 en zag dat hij 'eindelijk speelt zoals hij dat bij Ajax ook deed'. De beoordelaar van de sportkrant schrijft dat de spelmaker uit Arkel altijd de voetballende oplossing zoekt, regelmatig de vijandelijke zestien bereikt en met vertrouwen speelt. 'Zijn goede vorm is het beste dat Barcelona nu kan overkomen', klinkt het.