Man United en Van de Beek vechten zich langs Watford en bekeren verder in FA Cup

09-01-2021 22:55
5

Manchester United heeft de volgende ronde van de FA Cup bereikt. Ole Gunnar Solskjaer gaf een groot gedeelte van zijn vaste basisspelers rust, waardoor Donny van de Beek vanaf de aftrap kon beginnen. De 'B-keus' had het lastig tegen Championship-club Watford, maar won wel met 1-0 door een doelpunt van Scott McTominay.

United begon de wedstrijd sprankelend, want al na vijf minuten spelen wist McTominay Watford-keeper Daniel Bachmann te verschalken. De Schotse middenvelder kopte de bal knap met een stuit in het doel na een hoekschop van Alex Telles.

United bleef in het vervolg van de eerste helft de betere ploeg, maar wist de score niet verder uit te bouwen. Watford had een korte fase in het eerste bedrijf waarin het United onder druk wist te zetten, maar een doelpunt leverde dat niet op. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg wel een tegenvaller te verwerken: Eric Bailly moest het veld geblesseerd verlaten.

United was na de theepauze niet bij machte om door te drukken en verder weg te lopen bij Watford. De uitploeg bleef er in geloven en werd naarmate de minuten verstreken steeds sterker. United-keeper Dean Henderson moest een aantal keer optreden, maar hield zijn doel telkens knap schoon. United moest tot het laatste fluitsignaal geconcentreerd blijven en wist vrij simpel stand te houden. Een écht slotoffensief zat er voor Watford niet in.

Van de Beek speelde een zeer solide wedstrijd voor The Mancunians. Hij vormde samen met McTominay het controlerende blok op het middenveld. Door het doelpunt van laatstgenoemde zit United bij de laatste 32 ploegen in de FA Cup.