'Het gaat moeizamer bij Ajax, ik heb het idee dat het nu niet helemaal lekker zit'

'Het gaat moeizamer bij Ajax, ik heb het idee dat het nu niet helemaal lekker zit'

10-01-2021 08:13
29

Ernie Brandts vindt Ajax nog altijd de belangrijkste kanshebber voor de landstitel, in aanloop naar de topwedstrijden in januari. Toch ziet de oud-international en voormalig PSV-verdediger wel enkele pijnpunten voor de Amsterdammers.

"Ik denk dat Ajax net op tijd wakker wordt", zegt de coach van FC Eindhoven in De Telegraaf. Hij doelt daarmee onder meer op de recordaankoop van Sébastien Haller. "Veel zal ook afhangen van de samenhang tussen Erik ten Hag en de spelersgroep."

Ajax kende een flinke dip in december. Brandts stelt dat de ploeg van Ten Hag heeft ingeboet aan kwaliteit. "Ze missen Hakim Ziyech heel erg. In zijn beginfase bij Ajax liet hij nog wel eens wat lopen, maar de laatste jaren gaf hij echt alles. Hij was iemand die het verschil kon maken, boezemde tegenstanders ook angst in. Je houdt altijd rekening met hem. Dubbele mandekking bijvoorbeeld, waardoor er ruimte voor anderen komt."

Brandts geeft ook zijn mening over het duo Perr Schuurs en Daley Blind, dat niet onomstreden is. "Bij Blind heb ik het idee dat hij nog steeds niet honderd procent fit is, niet vrij na zijn hartproblemen. Snelheid is nooit zijn wapen geweest, maar elke aanval begint bij hem. Aan de bal is hij geweldig, typisch een Ajax-speler. Het gaat sowieso moeizamer bij Ajax, ik heb het idee dat het nu niet helemaal lekker zit."

Ajax speelt zondag om 16.45 uur de topper tegen PSV.