Rutten baalt van vroegtijdig Feyenoord-vertrek: 'Gaf conflicten met de directie'

Rutten baalt van vroegtijdig Feyenoord-vertrek: 'Gaf conflicten met de directie'

10-01-2021 12:19
19

Fred Rutten heeft spijt van zijn vertrek bij Feyenoord tijdens het seizoen 2014/2015. De 58-jarige – momenteel clubloze – trainer kondigde tijdens zijn debuutseizoen in De Kuip al in een vroegtijdig stadium aan dat hij het voor gezien zou houden.

Rutten kon naar eigen zeggen zijn stempel niet voldoende drukken. "Ik ben – even voorzichtig uitdrukken – toch een eigengedraaid mannetje. En als het mij onderweg niet aanstaat... Dat is een beetje een valkuil voor mezelf. Ik had nooit in de winterstop moeten zeggen dat ik ermee stop", vertelt hij zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Aan het begin van het seizoen had Rutten een éénjarig contract ondertekend. "Dan zit je eraan vast dat je in januari een keuze moet maken en met elkaar spreekt. Dan kom je eruit of je komt er niet uit. Ik was op dat moment zo eigengedraaid: ik wilde mijn visie doorduwen, maar dat gaf conflicten met de toenmalige directie."

Feyenoord overwinterde in 2014/2015 in de Europa League en leek ook mee te doen om de landstitel, maar eindigde uiteindelijk als vierde, ver achter kampioen PSV. Rutten moest na afloop van de reguliere competitie het veld ruimen, waarna Giovanni van Bronckhorst het stokje overnam: Feyenoord strandde in de play-offs om Europees voetbal tegen sc Heerenveen.