Oranje feestje voor Club Brugge: droomdebuut Dost, ook Lang scoort

10-01-2021 23:42 Laatste update: 23:36
20

De imponerende zegereeks van TOP Oss is op de late zondagavond ten einde gekomen. De Brabanders hadden vijf keer op rij gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie, maar legden het af tegen het door personele problemen geplaagde Go Ahead Eagles.

Sint-Truiden - Club Brugge 1-2
Bas Dost heeft zondag een vliegende start van zijn Club Brugge-avontuur beleefd. Tijdens zijn debuut tegen Sint-Truiden kwam hij na welgeteld dertien minuten al tot scoren. De in Deventer geboren spits deed hiermee wat hij ook al tijdens zijn debuut voor VfL Wolfsburg, Sporting Portugal én Eintracht Frankfurt had gedaan.

Noa Lang leverde ook een bijdrage aan het Nederlandse feestje en maakte er vóór rust nog 0-2 van. Jonathan Buatu maakte het vroeg in de eerste helft nog spannend met zijn aansluitingstreffer, maar Club Brugge trok de punten over de streep. De regerend landskampioen verstevigde zijn koppositie in de Jupiler Pro League en zette Racing Genk op vier punten: de ploeg van John van den Brom verloor zaterdag bij KV Kortrijk.

Go Ahead Eagles-TOP Oss 1-0
Het gehavende Go Ahead en TOP maakten er geen vermakelijke wedstrijd van in De Adelaarshorst en leken af te koersen op een doelpuntloos gelijkspel. Vijf minuten voor tijd viel het dubbeltje echter toch nog de kant van de thuisploeg op. Doelman Bo Geens haalde Antoine Rabillard neer in de zestien meter, Jeroen Veldmate benutte de toegekende penalty: 1-0. Go Ahead staat na de late zege nog altijd op plek 7, TOP Oss blijft in het rechterrijtje hangen.

FA Cup-sprookje Marine ten einde
Tottenham Hotspur heeft een einde gemaakt aan het FA Cup-sprookje van Marine. De ploeg uit de Engelse achtste klasse bereikte de derde ronde en mocht het na een droomloting opnemen tegen de ploeg van José Mourinho. Carlos Vinícius was op dreef in de eerste helft. Hij maakte de 0-1, 0-2 en 0-4. De 0-3 kwam op naar van Lucas Moura.

In de tweede helft nam Spurs wat gas terug, maar het maakte nog wel een doelpunt. Alfie Devine, die met zijn 16 jaar en 162 dagen de jongste debutant ooit werd bij de club uit Londen, fleurde zijn debuut op met een doelpunt. Een moment om nooit te vergeten voor de jongeling. Hier bleef het bij: Spurs is verzekerd van een plek in de volgende ronde.

Hoofdrol Ziyech, FA Cup-sprookje in Crawley
Chelsea en Manchester City hebben zondag een ticket voor de vierde ronde van de FA Cup gepakt. The Blues waren met 4-0 te sterk voor Morecambe (League Two), terwijl The Citizens met 3-0 wonnen van Birmingham City (Championship). Bij Chelsea vertolkte Hakim Ziyech een glansrol: de oud-Ajacied bereidde twee goals voor.

Leeds United werd het slachtoffer van een FA Cup-sprookje: League Two-club Crawley Town won met liefst 3-0 van de Premier League-club. Nicholas Tsaroulla, Ashley Nadesan en Jordan Tunniclaffe zorgden met hun goals in de tweede helft voor een ongekende sensatie.

AS Roma-Internazionale 2-2
Internazionale en AS Roma hebben allebei een pas op de plaats moeten maken in de Serie A-titelrace. De nummers drie en twee van Italië troffen elkaar op de vroege zondagmiddag: Stefan de Vrij en de zijnen konden Rick Karsdorp en de zijnen uiteindelijk de hand schudden in het Stadio Olimpico.

Het onderlinge gat was bij aanvang één punt, in het voordeel van de Nerazzurri. AS Roma leek aanvankelijk de tweede plek over te nemen: Lorenzo Pellegrini verraste Samir Handanovic na een kwartier spelen met een schuiver vanuit de tweede lijn. Na rust sloeg Inter echter dubbel zo hard toe, nadat twee verdedigers in zeven minuten tijd tot scoren kwamen. Milan Skriniar kopte binnen na een corner en Achraf Hakimi schoot even later schitterend binnen via de lat: 1-1 en 1-2.

Dat leek voor de ploeg van Antonio Conte genoeg om in het spoor van stadgenoot AC Milan te blijven, maar AS Roma had alsnog een tweede adem. Gianluca Mancini bepaalde met een knap uitgevoerde kopbal de eindstand op 2-2. Inter verliest terrein ten opzichte van AC Milan, dat zaterdag al van Torino won.