Ajax gooit miljoenen 'in de plomp': 'Daar hoor ik niemand meer over'

Ajax gooit miljoenen 'in de plomp': 'Daar hoor ik niemand meer over'

10-01-2021 14:39
128

Hans Kraay jr. is na de megatransfer van Sébastien Haller kritisch op Ajax. Het leven van Marc Overmars is wel heel gemakkelijk met zoveel geld op de bank, vindt de analist bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie.

Ajax telde deze week 22,5 miljoen euro neer voor Haller, die zich daarmee de duurste aankoop in de Eredivisie-geschiedenis mag noemen. Kraay vindt de international van Ivoorkust een 'geweldige speler', maar plaatst een kanttekening. "Het is wel makkelijk als je technisch directeur of trainer bij Ajax bent en ook gewoon miljoenen in de plomp kan smijten", steekt hij van wal.

"Ik vind Haller een geweldige speler, maar Wim Kieft zei terecht: Moet je niet ondertussen zelf een keer een spits opleiden? Het geld voor Tadic is prima, het geld voor Blind is prima, deze miljoenen zullen goed zijn. Maar Razvan Marin voor tien miljoen kopen, daar hoor ik niemand meer over. Zomaar in de plomp gegooid."

Kraay noemt ook 'miskopen' als Edson Álvarez (15 miljoen), Lisandro Magallán (9 miljoen) en Luis Manuel Orejuela (3,65 miljoen). "Het is niet zo dat je gewoon bij een club zit die net als FC Groningen om voor negen ton een spits te halen. Het is wel makkelijk", aldus Kraay.