Berghuis vol lof over 'goede selectie' Feyenoord: 'Ik gun het hem heel erg'

Berghuis vol lof over 'goede selectie' Feyenoord: 'Ik gun het hem heel erg'

10-01-2021 14:54
16

Steven Berghuis is blij met Feyenoord-spitsen Lucas Pratto en Nicolai Jörgensen. De Argentijn begon na drie trainingen meteen in de basis tegen Sparta, terwijl de Deen als invaller voor de 0-2 eindstand tekende.

"Ik gun het Nicolai heel erg", reageert Berghuis voor de camera van ESPN. "Leuk voor hem, goed voor ons als team. Als je een spits met zulke kwaliteiten nog kan brengen in de laatste twintig of dertig minuten, dan weet je dat je een goede selectie hebt."

Berghuis is ook te spreken over Pratto, die niet verder kwam dan een schot op de paal. "Hij komt goed over, hij wil helpen en geeft aan hoe hij de ballen wil hebben en hoe hij graag speelt. Daarover was hij al heel erg bezig met spelers, daarin zie je zijn ervaring. Zijn loopacties zijn ook aanwezig, je weet dat hij in beweging is. Hij is heel erg aan het loeren op de ruimte achter de verdediging."

Ajax - PSV
Vanaf 16.45 uur zit de Feyenoord-captain voor de buis. "Ik ga wel kijken naar Ajax - PSV, ja. Ik ben heel benieuwd. Bij een gelijkspel kruipen we steeds dichterbij, zeker in deze maand, waarin je al die topploegen treft. Daarom was deze belangrijk. Maar dat is de wedstrijd tegen PEC Zwolle (woensdag, red.) ook. Want als je die verliest, gooi je deze alweer weg."