Advocaat velt oordeel over Pratto: Dat zegt Willem van Hanegem toch altijd?

Advocaat velt oordeel over Pratto: "Dat zegt Willem van Hanegem toch altijd?"

10-01-2021 15:11 Laatste update: 15:50
38

Het humeur van Dick Advocaat kan de rest van de zondag niet meer stuk. Na de zege van Feyenoord op Sparta (0-2) kan de ervaren trainer rustig naar Ajax - PSV kijken.

Advocaat zit om 16.45 uur weer thuis op de bank voor de topper tussen Ajax en PSV. De Amsterdammers hebben twee punten meer, de Eindhovenaren één punt meer. "Ik denk wel dat ik onderuit ga zitten en die wedstrijd ga kijken", vertelt Advocaat aan ESPN. Ajax - PSV, prachtig... Het is altijd lekker om zo'n wedstrijd te kijken als je zelf gewonnen hebt.”

Advocaat liet zich ook uit over de Argentijnse nieuwkomer Lucas Pratto, die na drie trainingen meteen in de basis mocht beginnen. "Hij is misschien niet de snelste, maar hij loopt wel slim. Dat zegt Willem van Hanegem toch altijd, dat dat het belangrijkste is? Pratto weet wel wat hij moet doen en waar hij moet lopen. Hij had pas drie keer meegetraind, dus we konden ook nog geen wonderen verwachten. Maar hij praat veel met zijn nieuwe teamgenoten en je ziet duidelijk dat hij een ervaren speler is."

De bredere selectie die hij nu tot zijn beschikking heeft, stemt Advocaat tevreden. "Ja, ik heb opeens wat te kiezen. Dat is natuurlijk wel lekker. En dan zijn Justin Bijlow, Orkun Kökçü, João Teixeira en Robert Bozenik er nog niet eens bij. Dat belooft dus nog wat."