Davids krijgt rood bij debuut in Portugal en weigert met journalisten te praten

Davids krijgt rood bij debuut in Portugal en weigert met journalisten te praten

10-01-2021 15:28
39

Het debuut van Edgar Davids als trainer van Olhanense is zondagmiddag niet onopgemerkt voorbijgegaan. Portugese media melden dat de 74-voudig international een rode kaart heeft gekregen na de wedstrijd tegen Lusitano de Évora.

Olhanense kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen middenmoter Lusitano de Évora, maar na afloop gaat het allerminst over de uitslag. Davids kreeg na het laatste fluitsignaal een rode kaart na een opstootje tussen de spelers van beide teams. Ook Olhanense-speler Leleco moest inrukken. De trainer van de tegenstander kreeg geel.

Na zijn rode kaart weigerde Davids de aanwezige journalisten te woord te staan, melden Portugese media. 'Tijdens de wedstrijd viel het op dat de Nederlandse trainer weinig op de bank zat', aldus O Jogo. 'Hoe meer minuten verstreken, hoe meer hij aanwijzingen hij gaf aan zijn spelers. Ook applaudisseerde Davids voor enkele aanvallende acties.'

Door het gelijkspel stijgt Olhanense naar de derde plek op het derde niveau van Portugal. Davids werd afgelopen week aangesteld in Portugal en moet de club die in het seizoen 2013/2014 nog in de Liga NOS speelde naar promotie leiden.