VVV-held Giakoumakis dompelt Willem ll in de blessuretijd in rouw

10-01-2021 16:21
35

Willem ll was hard op weg naar de eerste zege in bijna twee maanden tijd, maar is tegen VVV-Venlo toch weer tegen de lamp gelopen. In De Koel werd het 2-1 door twee goals van Georgios Giakoumakis: 2-1.

Willem ll won eind november vorig jaar het laatst een wedstrijd in de Eredivisie (uitgerekend tegen VVV). De ploeg van Adrie Koster sloot de eerste seizoenshelft wel af met een knappe remise tegen Ajax. VVV staat op vier nederlagen op rij.

Winteraanwinst Kristopher Da Graca kreeg namens VVV de eerste grote kans van de wedstrijd, maar de goal viel aan de andere kant. Otschi Wriedt schoot niet goed in na een corner, maar Jan-Arie van der Heijden schoot na een kwartier spelen wél raak: 0-1. De 0-2 van Wriedt werd vervolgens afgekeurd vanwege buitenspel. Willem ll kreeg alsnog kansen op meer. VVV was slap en leek bij vlagen niet bij de les.

VVV kreeg ook na rust geen grote kansen, al was de ploeg van Hans de Koning wel een stuk bedrijviger dan in de eerste. Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde de bal in de slotfase op de stip vanwege hands van Derrick Köhn. Dat gebeurde na inmenging van de VAR. Giakoumakis schoot vanaf elf meter de gelijkmaker binnen.

De goal van Giakoumakis leek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te worden, tot de Griekse spits in extremis weer raak schoot. Hij schoof de bal in de 93e minuut in de linkerhoek en dompelde Willem ll in rouw.