Beugelsdijk onder de indruk van 'beresterke' Pratto: 'Houd Feyenoord in de gaten'

Beugelsdijk onder de indruk van 'beresterke' Pratto: 'Houd Feyenoord in de gaten'

10-01-2021 18:14 Laatste update: 18:55
13

Tom Beugelsdijk heeft genoten van zijn duels met Feyenoord-aanwinst Lucas Pratto. De Sparta-verdediger is onder de indruk van de Argentijn, maar wijst ook meteen op een zwakte: zijn snelheid.

"Ik denk dat we wel aardige duels hebben gespeeld", begint Beugelsdijk na de 0-2 nederlaag in gesprek met ESPN. "Ik vond het ook interessant, ik houd Feyenoord altijd in de gaten. Leuk om tegen hem te spelen", doelt hij op Pratto, die zijn debuut maakte. De Sparta-verdediger analyseert het spel van de spits. "Hij is balvast, dat zie je. Niet de snelste, maar wel beresterk. Hij houdt van duels, dat vind ik ook leuk. Mijn type spits."

Beugelsdijk dacht in de tweede helft, bij een 0-1 stand in het voordeel van Feyenoord, een strafschop te versieren. Arbiter Dennis Higler wilde er echter niet aan en werd gesteund door de VAR. "Op een gegeven moment dacht ik dat ik een tikkie kreeg. Ik zeg altijd tegen de aanvallers: als je een tikje voelt in de zestien moet je gaan liggen. Ik weet niet of het een penalty is. Ik voelde wat en dacht slim te zijn. Dat is 100.000 keer gebeurd in mijn leven, dat ze gaan liggen", sluit de verdediger lachend af.