Engelse pers lyrisch over 'indrukwekkende' Ziyech: 'Beste speler van Chelsea'

Engelse pers lyrisch over 'indrukwekkende' Ziyech: 'Beste speler van Chelsea'

10-01-2021 23:15
52

Chelsea draait stroef, maar Hakim Ziyech onttrekt zich aan de Blues-malaise. De Engelse pers is zondag lyrisch over het optreden van de oud-Ajacied in de gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Morecambe United (4-0).

Ziyech is helemaal hersteld van zijn hamstringblessure en begon voor de tweede keer op rij in de Chelsea-basis. 'Produceerde voor rust diverse trademark crosses, waarmee hij aan de basis stond van de goal van Timo Werner', schrijft football.london, dat hem beloont met een 9. 'In de tweede helft trok hij de wedstrijd naar zich toe. Hoogtepunt was zijn assist bij de 3-0 van Callum Hudson-Odoi. Zijn wissel was natuurlijk om hem te sparen.'

De Londense krant The Evening Standard geeft Ziyech een 8 als rapportcijfer. 'Liet precies ziet wat Chelsea mist als hij er niet is. Ziyech is de meest directe speler in de ploeg van manager Frank Lampard en zorgt constant voor vragen bij de tegenstanders', klinkt het. Ziyech krijgt ook een 8 van The Express. 'Ziyech fit houden is een must voor Chelsea.'

Volgens Sport Illustrated was Ziyech 'de beste speler op het veld'. 'Het kunstenaarstalent van Ziyech was in z'n volle glorie te zien: had een groot aandeel in twee goals en zijn visie en techniek creëerden voortdurend problemen in de Morecambe-defensie. Ondanks een paar pogingen kreeg hij geen goal, maar de Marokkaanse international was indrukwekkend.'.

Opvallend waren twee statistieken van Ziyech: de oud-Ajacied had in de aanval grote invloed, maar verdedigde ook met volle overtuiging mee, zoals we dat ook kennen van zijn Ajax-tijd.