EK-deelname Witsel 'in principe onmogelijk': 'Optimist, maar is een wonder nodig'

EK-deelname Witsel 'in principe onmogelijk': 'Optimist, maar is een wonder nodig'

Gepubliceerd: zondag 10 januari 2021 om 18:28zo 10-01-2021 om 18:28

Vervelend nieuws voor Axel Witsel. De Borussia Dortmund-middenvelder viel tijdens de topper tegen RB Leipzig (1-3 winst) uit met een blessure en staat lange tijd langs de kant. De vader van de Belg vreest dat zijn zoon het EK van aankomende zomer moet missen.

Dortmund maakt bekend dat Witsel er lange tijd uitligt, maar doet over de lengte van de afwezigheid geen uitspraak. De middenvelder heeft zijn achillespees afgescheurd en moest het veld na dertig minuten spelen noodgedwongen verlaten.

Vader Thierry Witsel vreest het ergste voor zijn zoon. "Axel is een optimist, maar er is echt een wonder nodig", doelt hij op de EK-deelname van Axel in gesprek met Het Laatste Nieuws. Hij geeft aan dat dit 'in principe onmogelijk is'. Het lijkt er dus op dat Dortmund de Belg tot het einde van dit seizoen moet missen.

De Bundesliga-topper tussen Leipzig en Dortmund eindigde zaterdag in een 1-3 overwinning voor de uitploeg. Jadon Sancho en Erling Braut Haaland (2x) maakten de doelpunten. Leipzig kwam niet verder dan een eretreffer van Alexander Sörloth.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws