Schmidt geïrriteerd na vraag over fysieke gesteldheid PSV: 'Dat is jouw mening'

Schmidt geïrriteerd na vraag over fysieke gesteldheid PSV: 'Dat is jouw mening'

10-01-2021 19:42
159

Roger Schmidt is te spreken met het spel van PSV in de topper tegen Ajax. De Eindhovenaren gaven een 0-2 voorsprong uit handen in de Johan Cruijff Arena, maar Schmidt vindt het een goede start van dit kalenderjaar.

"Het was een hele zware wedstrijd, we moeten Ajax respecteren. Als je 0-2 voorstaat, voelt het na een 2-2 gelijkspel niet honderd procent goed. Maar het was een goede prestatie, tegen een goede tegenstander. Een goede start van dit jaar", begint Schmidt na de wedstrijd voor de camera van ESPN.

De oefenmeester neemt het op voor zijn ploeg, nadat een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven. "Het verschil tussen de eerste en tweede helft was niet zo groot", stelt hij. "In balbezit hadden we het wat beter kunnen doen, normaal kunnen we de bal langer in bezit houden. We verloren de bal soms wat te makkelijk. Maar we gaven ze niet veel kansen, zeker niet in de eerste helft. Al met al is het een goed resultaat."

De PSV-trainer reageert kribbig op een vraag over de fysieke gesteldheid van zijn ploeg. Zo moest Donyell Malen zich laten vervangen, omdat hij niet helemaal fit meer was. "Als je denkt dat je onze fitheid kan bekritiseren is dat jouw mening, niet de onze. Het was een fysieke wedstrijd, het was nodig om te wisselen. We hebben vijf of zes goede kansen gecreëerd tegen Ajax, dat is uitstekend. Misschien hadden we nog kunnen winnen, we hadden twee goede kansen aan het einde."