Ten Hag: 'Je ziet dat de nummer twee van Nederland ons dan niet kan bijbenen'

Ten Hag: 'Je ziet dat de nummer twee van Nederland ons dan niet kan bijbenen'

10-01-2021 19:46
314

Erik ten Hag is tevreden over de prestatie van de Ajax-spelers in de Eredivisie-topper tegen PSV (2-2). De trainer vond zijn ploeg beter dan de tegenstander uit Eindhoven.

"Het is duidelijk dat wij heel matig aan de wedstrijd begonnen", begint Ten Hag, die zijn ploeg 'een paar foutjes' zag maken, voor de camera van ESPN. "Dat strafte PSV direct af en dan kan het heel lastig worden."

"Maar ik moet mijn ploeg een groot compliment maken: ze hebben de rug gerecht, zich in de wedstrijd gevochten en uiteindelijk omgekeerd. Het laatste uur was volledig voor ons. We hadden de wedstrijd op basis van de kansen gewoon moeten winnen."

Ten Hag sprak in de rust Ryan Gravenberch en Davy Klaassen toe, omdat een controlerende middenvelder kort voor de verdediging ontbrak bij Ajax. "Ja, dat was zeker een belangrijke sleutel. Dat heb ik ook benadrukt in de rust: we hebben een middenvelder nodig die continu aanspeelbaar is en de counters kan neutraliseren. Die was er niet in de eerste helft."

"Deze ploeg heeft karakter en moet met lef spelen", concludeert Ten Hag. "Als we de intensiteit op de mat kunnen leggen, zie je dat de nummer twee van Nederland ons niet kan bijbenen. Er stonden twee heel goede ploegen met heel veel kwaliteit op het veld."