Eredivisie-flops: 'Heerenveen-feestje', Ajax en PSV leveren allebei één speler af

11-01-2021 11:00
62

We zijn weer begonnen in de Eredivisie. In de eerste speelronde van 2021 stond meteen een topper op het programma: Ajax en PSV boden genoeg spektakel en leverden allebei één speler af voor ons wekelijkse floplijstje. sc Heerenveen is de hofleverancier met vier uitverkiezingen.

Erwin Mulder (sc Heerenveen)
Wat er precies misging bij de 0-3 van Fortuna Sittard was niet duidelijk, maar dat het er dramatisch uitzag kunnen we wel zeggen. Mulder leek een vrije trap simpel uit de lucht te plukken, maar de communicatie met ploeggenoot Pawel Bochniewicz liet te wensen over. Zian Flemming profiteerde dankbaar en schoot de 0-3 binnen.

Joël Drommel (FC Twente)
Twente kende een uitstekende start van 2021 op bezoek bij hekkensluiter FC Emmen, maar Drommel leek nog niet helemaal bij de les. Veel kreeg hij op De Oude Meerdijk niet te doen, maar toen hij er moest staan ging hij de mist in. Hij liet een voorzet uit zijn handen vallen en Miguel Araujo profiteerde.

Justin Hoogma (FC Utrecht)
Het was de eerste helft van FC Groningen-spits Jörgen Strand Larsen tegen FC Utrecht. De aanvalsleider van De Trots van het Noorden kreeg alle ruimte en had na 45 minuten spelen al een doelpunt en een assist achter zijn naam staan. Mede mogelijk gemaakt door wel heel matig verdedigen van Hoogma.

Caner Cavlan (FC Emmen)
Cavlan sloot 2020 slecht af met een zeer matige prestatie tegen FC Utrecht, maar staat ook in het nieuwe jaar traditiegetrouw in ons wekelijkse lijstje met flops. Verdedigend had hij de nodige moeite tegen de wendbare Twente-aanvallers en bij de 0-3 van Jesse Bosch stond Cavlan lucht te dekken.

Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)
We benoemden het bij Mulder al: bij de 0-3 van Fortuna tegen Heerenveen ging het helemaal mis in de Heerenveen-achterhoede. Bochniewicz leek zijn doelman niet te horen en liep tegen hem aan, met de 0-3 als gevolg. De Pool, die in de eerste seizoenshelft een uitstekende indruk maakte, speelde tegen Fortuna zijn slechtste wedstrijd in het Heerenveen-shirt.

Lucas Woudenberg (sc Heerenveen)
We gaan vrolijk verder met de volgende Heerenveen-speler. Woudenberg leek met zijn gedachten niet bij de wedstrijd en stapelde de fouten opeen. Een dikke onvoldoende voor de back.

Myron Boadu (AZ)
Voor AZ is Super January begonnen met een teleurstellend gelijkspel op bezoek bij PEC Zwolle, waardoor de titelplannen de prullenbak in lijken te kunnen. De Alkmaarders kregen voldoende kansen, maar kwamen niet verder dan één doelpunt. Boadu was daar mede schuldig aan: de spits speelde zeer matig.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
In de eerste seizoenshelft was het hosanna, maar Joey Veerman is het nieuwe jaar niet goed begonnen. Hij speelde, net als de rest van zijn ploeggenoten, een dramatische wedstrijd. Leverde wel de assist bij de treffer van Henk Veerman, maar verder ging bijna alles mis. Zag hoe zijn directe tegenstander Ben Rienstra in alle vrijheid de score opende.

Ryan Thomas (PSV)
Kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Cody Gakpo, maar maakte geen indruk. Raakte de bal in ongeveer 25 minuten spelen 15 keer, maar daarvan leverde hij hem zes keer in bij de tegenstander. Een matig moyenne voor de Nieuw-Zeelander, die de op de weg terug is van een blessure.

Derrick Köhn (Willem II)
Het is niet het seizoen van Willem II tot nu toe. De Tilburgers staan er, na het succesnummer van vorig seizoen, belabberd voor in de Eredivisie. Köhn had het tegen directe concurrent VVV-Venlo erg lastig met zijn tegenstander Joshua John en gaf VVV tot overmaat van ramp ook nog een strafschop cadeau met een knullige handsbal.

Zakaria Labyad (Ajax)
Erik ten Hag liet aanwinst Sébastien Haller op de bank beginnen in de topper tegen PSV, maar het werd al snel duidelijk waarom Ajax een recordbedrag heeft neergelegd voor de Franse spits. Labyad probeerde het wel, maar bracht veel te weinig als '9' van Ajax. Zijn wedstrijd zat er na 45 minuten op.