Driessen over Ajax en debutant Haller: 'Hij begreep het wel: nou, ik niet'

Driessen over Ajax en debutant Haller: 'Hij begreep het wel: nou, ik niet'

10-01-2021 21:58 Laatste update: 22:10
119

Valentijn Driessen begreep niets van het van Sébastien Haller, liet hij vrijdag weten nadat duidelijk werd dat de spits naar Ajax zou komen. Haller maakte zondag zijn debuut tegen PSV, maar deed dat als invaller: ook dat vindt de chef voetbal van De Telegraaf onbegrijpelijk.

De geboren Fransman met de Ivoriaanse voetbalnationaliteit werd vrijdag gepresenteerd in Amsterdam en werd twee dagen later rustig gebracht in de topper tegen PSV: bij het begin van de tweede helft loste hij Zakaria Labyad af. Haller had begrip voor zijn reserverol, liet hij na afloop weten. "Hij kon het begrijpen... Nou, ik niet", aldus Driessen in een online item van De Telegraaf.

Volgens de journalist hoort een recordaankoop altijd in de basis te staan. "Als je een jongen van 22,5 miljoen binnenhaalt... Ook als het één dag voor de wedstrijd is. Die maakt zoveel indruk, met zijn postuur en met zijn persoonlijkheid, dat de mensen van PSV daar echt wel bang voor zouden zijn", doelt hij op Jordan Teze en Olivier Boscagli, het centrale duo van de Eindhovenaren. "Daar speel je gewoon niet graag tegen, dat kan ik me heel goed voorstellen. Maar dan zit hij op de bank en denken zij: nou, die eerste helft komen we wel door met Labyad."

Haller was bij zijn Ajax-debuut direct goed voor een assist. Daarnaast kwam hij tot scoren, maar zijn treffer werd afgekeurd door de videoarbitrage.