Van der Vaart verbaasd door Ten Hag: 'De allergrootste onzin die er bestaat'

Van der Vaart verbaasd door Ten Hag: 'De allergrootste onzin die er bestaat'

11-01-2021 07:00
38

Erik ten Hag verkocht 'onzin' door Sébastien Haller op de bank te zetten voor de topper tussen Ajax en PSV. Dat vindt Pierre van Hooijdonk, die bijval krijgt van Studio Voetbal-collega Rafael van der Vaart.

Haller begon op de bank, omdat de miljoenenaankoop volgens Ten Hag een hectische week achter de rug had. "Dat is zulke onzin", reageert Van Hooijdonk. "Alsof het hogere wiskunde is om in de spits van Ajax te spelen. Kom op, Haller komt uit de Premier League. Hij weet echt wel wat hij moet doen."

"Haller is voor mij geen twijfelgeval", vervolgt de oud-spits. "Hij heeft diepgang, een goede afronding en is fysiek heel erg sterk." Van der Vaart is het daar volmondig mee eens. "Het is, en dat meen ik serieus, de allergrootste onzin die er bestaat van Ten Hag. Haller moet je altijd laten spelen. Hij is een superfitte gozer."

Haller verving Zakaria Labyad na 45 minuten en leverde de assist bij de 2-2 van Antony. Op de vraag of hij Ajax dit seizoen kampioen gaat maken, antwoordt Van Hooijdonk: "Dit is een aankoop om het kampioenschap veilig te stellen. Daar gaat het Ajax om en ik denk wel dat Haller dat gaat doen. Tussentijdse aankopen doe je niet voor niets."