'Vlap is er klaar mee en wil weg bij Anderlecht: interesse uit Eredivisie'

'Vlap is er klaar mee en wil weg bij Anderlecht: interesse uit Eredivisie'

11-01-2021 07:32 Laatste update: 07:34
41

Michel Vlap wil zo snel mogelijk weg bij Anderlecht. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De aanvallende middenvelder werd afgelopen weekend opnieuw gepasseerd door trainer Vincent Kompany.

Voor Vlap is de maat vol, klinkt het. Hij haalde de selectie niet voor de competitiewedstrijd van Anderlecht tegen OH Leuven en dat is de druppel: na anderhalf seizoen lijkt het al einde verhaal te zijn. Hij heeft zijn zinnen gezet op een vertrek in de huidige transferperiode.

Anderlecht dacht niet meteen aan een vertrek van Vlap door het drukke programma, maar een transfer is niet uitgesloten. Omdat de oud-speler van sc Heerenveen niet de hoofdprijs zal opleveren, ligt een huurperiode voor de hand. 'In Nederland beweert men dat er interesse is, bij Anderlecht heeft men nog niks concreets vernomen', schrijft Het Laatste Nieuws.

Vlap werd in de zomer van 2019 met grote verwachtingen in huis gehaald door Anderlecht, dat zeven miljoen euro overmaakte naar Heerenveen. In zijn eerste jaar kende hij ups en downs, maar eindigde hij het seizoen toch met tien doelpunten. Dit seizoen staat de teller op nul goals en nul assists na zeven wedstrijden.

"Ik beslis op basis van de trainingen", hield Kompany zich zondag op de vlakte over Vlap. Hij verwacht meer inzet, verbetenheid, positivisme en professionalisme van Vlap, maar vertelde tegelijk dat er niks gebroken is. "Ik ben geen trainer die spelers snel afschrijft."