Ten Hag: 'De volgende wedstrijd zal hij het vast en zeker beter gaan doen'

Ten Hag: 'De volgende wedstrijd zal hij het vast en zeker beter gaan doen'

11-01-2021 08:22
61

De topper tussen Ajax en PSV (2-2) was een wedstrijd met twee gezichten voor Antony, erkent Erik ten Hag. De trainer zocht na afloop naar een verklaring.

Antony was voor rust onzichtbaar en leidde met balverlies de 0-2 van PSV in, maar was in de tweede helft niet meer te stoppen én zorgde voor de gelijkmaker. "Hij kwam moeilijk in de wedstrijd, is een jonge speler en heeft nog niet veel topduels gespeeld", reageert Ten Hag tijdens de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf.

"Je moet ervaring hebben om dit soort wedstrijden te spelen. Na rust groeide hij erin. En dan is hij heel gevaarlijk, creëert hij kansen, krijgt hij zelf mogelijkheden en maakt hij een goal. Dit neemt hij mee in zijn bagage. En de volgende wedstrijd zal hij het vast en zeker beter gaan doen."

Ten Hag kijkt al met al met een goed gevoel terug op de topper. "Ik moet de spelers een compliment maken voor de wijze waarop zij de rug hebben gerecht. Er zit een geweldige spirit in de ploeg. Het werd aangevuurd door Nicolas Tagliafico en Dusan Tadic en uiteindelijk ging de hele ploeg daarin mee."