'Laatste contact Ajax en familie Nouri was negen maanden geleden, heel vervelend'

'Laatste contact Ajax en familie Nouri was negen maanden geleden, heel vervelend'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 09:29ma 11-01-2021 om 09:29

Het laatste contact tussen de familie Nouri en Ajax dateert van negen maanden geleden. De melden presentator Sjoerd van Ramshorst en commentator Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. De twee partijen zijn er niet uitgekomen, zo werd zondag bekend.

Edwin van der Sar bevestigde voor de aftrap van Ajax - PSV dat drieënhalf jaar na het tragische ongeval van Abdelhak Nouri geen akkoord is bereikt tussen Ajax en de familie. "Wij weten dat het laatste contact van Ajax met de familie Nouri negen maanden geleden was, dat is wel pijnlijk", opent Van Ramshorst.

"Ja, het verdient allemaal geen schoonheidsprijs", reageert Vermeulen, die stelt dat het 'klaar' is. Hij heeft een verklaring van de familie. "Zij zeggen letterlijk: we betreuren het zeer dat we elkaar niet kunnen vinden, de familie had de voorkeur om in beslotenheid van partijen tot een vergelijk te komen."

Ajax en de familie Nouri staan binnenkort voor de rechter. "Dat voelt ongelooflijk vervelend", aldus Vermeulen. Rafael van der Vaart stelt vervolgens dat Van der Sar en Marc Overmars 'toch ook gevoelsmensen' zijn. Vermeulen: "Het kan om heel veel geld gaan, dat weten we niet precies."

"Je praat over het geld waarvan de familie denkt dat Ajax zou moeten betalen. Dat is niet het enige, maar wel één van de onderhandelingspunten. Ze proberen uit te stippelen wat voor een voetballer Nouri was geworden. Wat voor een loopbaan zou hij gehad hebben en wat zou dat financieel opgeleverd hebben?"

"Het is voor Ajax ook moeilijk", benadrukt Vermeulen. "Zeker als het om enorme bedragen zou gaan, dan heb je ook de verantwoordelijkheid als club. Ik neem aan dat je daar niet voor verzekerd bent. Ajax heeft gezegd dat het aansprakelijk is voor de gemaakte fout, dus dan moet je het als club zelf gaan betalen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws