Stengs kijkt uit naar topduels: 'PSV, Ajax en Feyenoord houden rekening met ons'

Stengs kijkt uit naar topduels: 'PSV, Ajax en Feyenoord houden rekening met ons'

11-01-2021 10:53 Laatste update: 10:53
76

Calvin Stengs vindt dat hij meer van zichzelf moet laten zien bij AZ. De 22-jarige aanvaller worstelt met zijn vorm en hoopt deze in januari, de maand vol topwedstrijden, terug te vinden.

De international weet zijn goede spel van afgelopen seizoen tot op heden nog niet te etaleren in de huidige competitie. Stengs weet dat er meer van hem verwacht wordt in Alkmaar. "Ik heb het daar ook met de trainer (Pascal Jansen, red.) over. Als je zo hebt gespeeld als vorig seizoen dan mag dat worden verwacht", vertelt Stengs aan het Algemeen Dagblad.

"In een wedstrijd als tegen PEC Zwolle moet je dan opstaan en die 2-1 nog scoren. Zoals ik tegen FC Utrecht scoorde en ook tegen Willem II. Je laten gelden op het veld en meer rendement halen. Dat is wat ik zelf ook wil", vervolgt de buitenspeler zijn verhaal.

Na het puntenverlies op bezoek bij PEC Zwolle (1-1) maakt AZ zich klaar voor de toppers tegen PSV, Ajax en Feyenoord, die allen in de maand januari op de planning staan. Vorig seizoen pakte AZ veel punten in de topduels en Stengs weet zeker dat ze dat in Eindhoven, Amsterdam en Feyenoord nog lang niet vergeten zijn. "Ik denk wel dat Ajax, PSV en Feyenoord mede daardoor nog rekening met ons houden."