Brood verklaart aanvoerderschap: 'Door hem krijgen de jonge jongens een gezicht'

Brood verklaart aanvoerderschap: 'Door hem krijgen de jonge jongens een gezicht'

11-01-2021 12:06 Laatste update: 12:27
22

Met oud-international Daryl Janmaat in de gelederen is ADO Den Haag de tweede helft van de competitie uitstekend gestart met een uitzege op RKC Waalwijk (0-1). Trainer Ruud Brood bombardeerde de 31-jarige verdediger direct tot aanvoerder en zag de invloed van Janmaat tijdens zijn eerste optreden direct terug.

Brood koos ervoor om Janmaat in het hart van de defensie op te stellen in plaats van zijn gebruikelijke plek, rechts achterin de verdediging. De oud-speler van onder meer sc Heerenveen en Feyenoord droeg bij zijn rentree direct de aanvoerdersband. In gesprek met het Algemeen Dagblad verklaart de oefenmeester zijn keuze.

"Hij is zo gedreven, zo fanatiek. Hij is een voorbeeld, heeft niet voor niets op hoog niveau gespeeld. Door de dingen die hij doet zie je de jonge jongens denken: wat gebeurt hier? Dat heb je nodig. Daarom hebben we hem ook aanvoerder gemaakt."

Dat ging volgens Brood in goed overleg met Janmaat zelf. "Ik vroeg hem of hij daar fit genoeg voor was, omdat we niet elke week willen switchen. Hij zei: Trainer, ik pak mijn verantwoordelijkheid, ik sta er." Brood ziet dat Janmaat zijn ploeggenoten beter laten spelen. "Door Daryl krijgen de jonge jongens een gezicht."