'Fosu-Mensah verlaat Manchester United voor 1,6 miljoen en kan Ajax-wens vergeten'

'Fosu-Mensah verlaat Manchester United voor 1,6 miljoen en kan Ajax-wens vergeten'

Gepubliceerd: maandag 11 januari 2021 om 12:23ma 11-01-2021 om 12:23

Timothy Fosu-Mensah is op weg naar de uitgang bij Manchester United. Peter Bosz is van plan om de Nederlandse verdediger naar Bayer Leverkusen te halen, aldus Manchester Evening News.

Het lokale medium, dat dicht op het vuur zit bij United, meldt dat een akkoord tussen Fosu-Mensah en Leverkusen 'close' is. Met de transfer is omgerekend 1,66 miljoen euro gemoeid. Het contract van Fosu-Mensah liep aan het einde van het seizoen af.

Ajax en Hertha BSC zaten ook achter Fosu-Mensah aan, schrijft Manchester Evening News. De 23-jarige verdediger zou het liefst terug naar Amsterdam willen, maar een deal zou onwaarschijnlijk zijn.

Fosu-Mensah maakte in 2014 de overstap van Ajax naar Manchester United en brak door onder Louis van Gaal. In de laatste vier seizoenen kwam hij door blessures en huurperiodes bij Crystal Palace en Fulham niet verder dan drie basisplaatsen.

United-manager Ole Gunnar Solskjaer luidde het vertrek van Fosu-Mensah vorige week al in. "Hij heeft niet genoeg gespeeld en kan in gesprek met andere clubs om te kijken of hij in januari of in de zomer kan vertrekken. Hij werkt er hard voor, dus hij is klaar voor een nieuwe club."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws