'Bosz en Leverkusen mengen zich in strijd om Nederlands toptalent Braaf'

'Bosz en Leverkusen mengen zich in strijd om Nederlands toptalent Braaf'

11-01-2021 13:30 Laatste update: 15:24
25

Jayden Braaf (18) staat op het lijstje bij het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz. Dat meldt Kicker maandag. Het Nederlandse toptalent van Manchester City heeft nog géén aanbieding op zak.

Het is geen geheim meer dat Braaf ontevreden is bij Manchester City. De voormalig jeugdspeler van Ajax en PSV maakte in 2018 de overstap naar de Engelse topclub, maar mag zelden meetrainen met de hoofdmacht van Pep Guardiola. Leverkusen heeft hem nu op het oog.

Van concrete belangstelling is nog geen sprake, voegt Kicker eraan toe. Naast Braaf staat de achttienjarige Kamaldeen Sulemana (FC Nordsjaelland) op het lijstje bij Leverkusen. "We hebben een paar spelers die we overwegen", wil sportief directeur Rudi Völler alleen zeggen.

Braaf werd twee weken geleden nog gelinkt aan Borussia Dortmund. Manchester City staat naar verluidt open voor een huurperiode, maar de kans is groter dat Braaf deze winter of aan het einde van het seizoen vertrekt. Hij zou voor acht tot tien miljoen euro op te halen zijn. City vraagt een terugkoopclausule.