Update: ADO maakt huurdeal definitief: 'Mooi signaal dat Chelsea dit doet'

Update: ADO maakt huurdeal definitief: 'Mooi signaal dat Chelsea dit doet'

11-01-2021 13:41 Laatste update: 17:04
66

Juan Familia-Castillo is toe aan zijn derde club in Nederland. Chelsea haalt de twintigjarige linksback terug van een huurperiode bij AZ en stalt hem bij ADO Den Haag, melden Omroep West, Voetbal International en het Algemeen Dagblad.

AZ maakte maandagmiddag bekend dat Familia-Castillo per direct terugkeert naar Chelsea, dat hem sinds afgelopen zomer verhuurde. In Alkmaar had hij weinig perspectief op speelminuten. Familia-Castillo kwam slechts één keer in actie voor AZ. Daarnaast speelde hij zes keer voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.

ADO haalt Familia-Castillo in huis voor de hele linkerflank. In eerste instantie zijn ADO-back Boy Kemper en Lassana Faye zijn concurrenten. De geboren Amsterdammer verruilde vier jaar geleden Ajax voor Chelsea en kwam in het seizoen 2019/2020 op huurbasis uit voor Jong Ajax. Zijn Chelsea-contract loopt nog anderhalf jaar door.

Familia-Castillo is na Marko Vejinovic en Daryl Janmaat de derde winterversterking van ADO. Mogelijk komt daar binnenkort nog een aanwinst bij: Jay-Roy Grot traint deze week een paar dagen mee met de selectie van Ruud Brood. Hij staat nog onder contract bij Leeds United, maar de aanvaller komt niet in aanmerking voor speelminuten.

Update: ADO Den Haag heeft de huur van Juan Familia-Castillo definitief gemaakt. Op de eigen kanalen maakt de Residentieclub bekend dat de linksback voor de rest van dit seizoen in het groen-gele shirt actief zal zijn. "Het is een mooi signaal dat een grootmacht als Chelsea onze club als een goed platform voor de verdere groei van een veelbelovend talent beschouwt", laat Martin Jol, hoofd van het technisch hart van ADO, weten.